Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Winst tractorbouwer Deere scherp gedaald door crisis

Gepubliceerd op 22 mei 2020 13:24 | Views: 1.356

MOLINE (AFN) - De Amerikaanse fabrikant van landbouwmachines Deere heeft in het afgelopen kwartaal een fors lagere winst behaald, met ook een duidelijk gedaalde omzet. Door de coronacrisis werden minder tractors, combines en maaidorsers verkocht aan boeren. Ook machines voor de bouwsector en bosbouw waren minder in trek. Daarnaast had Deere te maken met problemen in de toeleveringsketen.

De nettowinst in het tweede kwartaal bedroeg 666 miljoen dollar tegen ruim 1,1 miljard dollar een jaar eerder. De omzet nam met 18 procent af tot 9,3 miljard dollar. Deere gaf aan voor het gehele boekjaar op een winst te rekenen van 1,6 miljard tot 2 miljard dollar, maar stelt wel dat wel veel onzekerheden zijn als gevolg van de coronacrisis. In het vorige boekjaar werd een winst behaald van bijna 3,3 miljard dollar.

Deere zegt dat er flink in de uitgaven en investeringen wordt gesneden om de impact van de virusuitbraak het hoofd te bieden. Ook heeft het bedrijf voor miljarden aan extra financiering aangetrokken om de financiële buffers te versterken.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare