Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Qualcomm maakte misbruik van macht'

Gepubliceerd op 22 mei 2019 om 12:20 | Views: 2.081

QUALCOMM 20 sep

76,44 -1,79 (-2,29%)

SAN DIEGO (AFN/BLOOMBERG/DPA) - De Amerikaanse chipproducent Qualcomm heeft misbruik gemaakt van zijn marktmacht bij onderhandelingen over licenties. Dat heeft een Amerikaanse rechter bepaald in een zaak die door toezichthouder FTC was aangespannen. Qualcomm wordt nu zeven jaar onder toezicht geplaatst.

Qualcomm wilde alleen maar chips leveren aan bedrijven die ook licenties namen op patenten van het bedrijf. Bovendien vroeg de chipmaker veel te hoge bedragen voor gebruik van patenten die "essentieel" zijn verklaard voor bepaalde technieken als 4G of wifi. Daar moeten redelijke licentievergoedingen voor worden gevraagd die ook voor iedereen gelijk moeten zijn.

Qualcomm laat weten het volkomen oneens te zijn met het oordeel van de rechter. De chipmaker gaat in beroep en wil dat het vonnis niet van kracht wordt totdat dat beroep is behandeld.

In andere landen kreeg Qualcomm de afgelopen jaren al diverse boetes vanwege zijn licentiepraktijken. Ook techreus Apple trok ten strijde tegen de chipmaker om die reden, maar schikte de zaak uiteindelijk vorige maand.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
QUALCOMM 67% zegt verkopen 3 stemmen

Gerelateerd

QUALCOMM

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord