Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Nederland populair bij investeringsfondsen'

AMSTERDAM (AFN) - Nederland is de laatste jaren populair als vestigingsplaats voor investeringsfondsen. Er zijn er honderden bijgekomen, concludeert financieel dienstverlener Intertrust dat daar veel werk aan overhoudt. De fondsen verkiezen Nederland boven andere populaire vestigingsplaatsen als Luxemburg of de Kanaaleilanden, door het gunstige vestigingsklimaat en de stabiele wetgeving.

Directeur Fund Services bij Intertrust Mark Roerink noemt de keuze van de fondsen voor Nederland "goed nieuws voor de Zuidas" en "goed voor de gehele Nederlandse economie". Roerink staaft zijn eigen ervaringen met de enorme groei van fondsen dat zich bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft aangemeld. "Die registratielijst is de afgelopen jaren geëxplodeerd."

Begin deze eeuw verdwenen juist veel beleggingsfondsen uit Nederland. Dat waren veelal fondsen die aan het grote publiek worden aangeboden. De nieuwkomers zijn doorgaans alternatieve fondsen die slechts een aantal grote investeerders hebben.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links