Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kleine plus voor Amsterdamse beurs

Kleine plus voor Amsterdamse beurs

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond vrijdagmiddag licht in de plus. Ook de andere graadmeters in Europa gingen licht vooruit. Beleggers waren vooral in afwachting van de uitkomsten van het handelsoverleg tussen de Verenigde Staten en China. In Amsterdam was chipbedrijf Besi in trek dankzij sterke kwartaalresultaten.

De hoofdindex aan het Damrak noteerde rond 15.50 uur 0,2 procent in de plus op 541,56 punten. De MidKap dikte 0,9 procent aan tot 768,87 punten. De beursgraadmeters in Londen, Parijs en Frankfurt kregen er tot 0,4 procent bij.

De deadline van de wapenstilstand in het handelsconflict tussen de twee economische grootmachten loopt op 1 maart af. De Amerikaanse president Donald Trump, die vrijdag de Chinese vicepremier Liu He zal ontmoeten, heeft al aangegeven bereid te zijn de deadline op te schuiven.

Verdubbelde omzet

ASMI won bijna 10 procent en was met afstand koploper bij de middelgrote fondsen. De toeleverancier aan de chipindustrie zag de omzet en orderinstroom in het vierde kwartaal uitkomen op een recordniveau en verhoogde het dividend.

In de AEX was staalmaker ArcelorMittal de sterkste stijger met een winst van 1,9 procent. Galapagos won een fractie. Het biotechnologiebedrijf verdubbelde de omzet vorig jaar en bracht het verlies stevig terug. Levensmiddelenconcern Unilever sloot de rij met een verlies van 1,6 procent na een dramatisch kwartaalbericht van de Amerikaanse branchegenoot Kraft Heinz.

Verlies van dik 2 procent

Bij de kleinere bedrijven zakte Alfen meer dan 6 procent. Analisten van ABN AMRO verlaagden het advies voor de laadpalenfabrikant. Verder maakte Esperite een koerssprong van bijna 40 procent. Het Poolse PBKM heeft een voorlopig akkoord ondertekend over een eventuele overname van vrijwel alle activiteiten van stamceltak Cryo-Save van Esperite.

Elders in Europa trok onder meer Telefónica Deutschland de aandacht, met een verlies van dik 2 procent in Frankfurt. De Europese Commissie verdenkt het telecombedrijf ervan bepaalde afspraken rond de overname van E-plus in 2014 niet te zijn nagekomen. Telefónica Deutschland hangt nu een boete van maximaal 10 procent van de omzet boven het hoofd.

De euro was 1,1329 dollar waard, tegen 1,1333 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1 procent tot 57,51 dollar. Brent kostte 0,6 procent meer op 67,46 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 februari 2019 16:17

    Zo hoort het.
    Elke keer een plusje omhoog.
    We hebben gekozen voor groei, groei...
    En bij groei hoort plussen.

    Anders zouden wij geen loonsverhoging meer krijgen, geen pensioen... geen welvaart.

    Groei is wat wij willen. En groei is gestagneerd in 2018 door ene clown Trump.

    Nu kunnen wij weer naar boven kijken, naar investeringen, nieuwe technologie, smart city, 5G, bitcoins, blockchain, flinterdunne tv, smartwatches, chinese hoogstandjes...

    Dat is waar alles om draait en ben je in voor een recessie, dan hoor je hier niet thuis.

    AEX moet naar 1.000 punten, want dat is waar wij voor gekozen hebben.

    Geen communistisch regime, maar kapitalisme..

    Groei en expansie. Laat bedrijven dus lekker volop investeren.
    Graag geen GroenLinks moraal verkondigen, want dan help je NL naar verdoemenis.

1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links