Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Takeaway uitschieter op lichtgroen Damrak

Takeaway uitschieter op lichtgroen Damrak

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse beurs koerste maandagmiddag licht in de plus. Uitschieter was maaltijdbezorgbedrijf Takeaway.com, dat steeg na uitlatingen van topman Jitse Groen. Beleggers deden het verder rustig aan in afwachting van de stroom aan bedrijfsresultaten later in de week en hielden met een schuin oog de zogeheten shutdown van overheidsinstellingen in de Verenigde Staten in de gaten.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde kort na aanvang van de handel in New York 0,2 procent hoger op 570,23 punten. De MidKap steeg 0,1 procent tot 860,11 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs stegen tot 0,2 procent. Londen daalde 0,1 procent.

Bij de hoofdfondsen in Amsterdam was informatieleverancier RELX de grootste daler met een verlies van 2,6 procent na een adviesverlaging door Morgan Stanley. Verzekeraar NN Group profiteerde juist van een adviesverhoging door de Amerikaanse bank met een winst van 1,8 procent en ging daarmee aan kop in de AEX.

Midkap

In de MidKap sloot Air France-KLM de rij met een min van 2,6 procent na een adviesverlaging. Zakenkrant Financial Times meldde daarnaast dat bestuurders van de luchtvaartcombinatie afgelopen week hebben gesproken met de bewindvoerders die proberen een koper te vinden voor het failliete Alitalia.

Bovenaan bij de middelgrote fondsen stond BAM met een winst van 3,4 procent. Analisten van KBC Securities stelden in een reactie op het vertrek van financieel directeur Tessa Menssen dat het bouwbedrijf zijn risicomanagement moet zien te verbeteren na de financiële tegenvallers in 2017.

Takeaway.com

Bij de kleinere bedrijven klom Takeaway.com 7 procent. Topman Jitse Groen van de Nederlandse maaltijdbezorger zei afgelopen weekeinde in een Duitse krant dat hij een fusie met zijn Duitse branchegenoot Delivery Hero als een mogelijkheid ziet.

In Parijs verloor Sanofi dik 4 procent. De Franse farmaceut koopt het Amerikaanse biotechnologiebedrijf Bioverativ voor omgerekend 9,5 miljard euro. In Milaan steeg Yoox Net-a-Porter bijna een kwart. De Zwitserse maker van luxe-accessoires Richemont (min 1,2 procent) wil 2,7 miljard euro betalen om de Italiaanse onlinewinkel volledig in te lijven. Richemont heeft al circa de helft van de aandelen in handen.

De euro was 1,2241 dollar waard, tegen 1,2236 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,1 procent minder op 63,30 dollar. Brentolie werd ook 0,1 procent goedkoper, op 68,53 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 10:59 Adyen drukt op AEX 1
  2. 09:15 Adyen duwt AEX nipt in het rood

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 22 januari 2018 17:26
    Door drukke dalm aktieviteiten heb ik het beursverhaal gemist,ik miste er niet veel aan,amg houd geen stand,ik heb hem gedeeltelijk vervangen door beter bed,het verhaal rond de cijfers stond me best aan,hij staat nu onterrecht erg laag,in zijn belangrijkste markt,duitsland,lijkt hij met de ddure boxsprings,waarop veel winst zit,meters te gaan maken,in de andere landen,draaien ze goed,ze hebben geen schuld,zelfs een kas en ze betalen een schitterend dividend,het lijkt me zomaar een prachtig aandeel nu ,ik wens jullie veel geluk!!!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links