Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kleine verliezen op afwachtend Wall Street, Snap straalt

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met kleine verliezen de handel uitgegaan. Beleggers op Wall Street zijn nog altijd in afwachting van een akkoord in Washington over een nieuw coronasteunpakket voor de Amerikaanse economie. Het aandeel Snap maakte een flinke koerssprong na beter dan verwacht cijfers voor het bedrijf achter de populaire app Snapchat.

De leidende Dow-Jonesindex sloot de sessie 0,4 procent lager op 28.210,82 punten. De brede S&P 500 verloor 0,2 procent tot 3435,56 punten en techgraadmeter Nasdaq daalde 0,3 procent aan tot op 11.484,69 punten.

Beleggers waren vooral gespitst op de uitkomsten van de onderhandelingen over een nieuw steunpakket. Nancy Pelosi, de Democratische voorzitter van het Huis van Afgevaardigden en de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin lijken steeds dichter bij een akkoord te komen. Maar de kans dat er voor de verkiezingen van 3 november een afgehamerde overeenkomst ligt, lijkt klein.

Beige Book

Uit het Beige Book van de Federal Reserve, een rapport dat inzage geeft in de economische activiteit in de VS, kwam naar voren dat het herstel van de Amerikaanse economie van de coronacrisis vooral onregelmatig verloopt. In de meeste districten is wel sprake van bescheiden groei.

Het aandeel Snap won dik 28 procent. De omzet van het bedrijf viel hoger uit dan verwacht, net als de groei van het aantal gebruikers van Snapchat. Andere socialemediabedrijven gingen in het kielzog mee omhoog. Twitter, Facebook en digitaal prikbord Pinterest stonden ook duidelijk bij de winnaars.

PayPal

Netflix verloor bijna 7 procent. Het concern trok afgelopen kwartaal 2,2 miljoen nieuwe abonnees. Dat waren er veel minder dan de eerste twee periodes van dit jaar toen door het coronavirus veel mensen hun heil zochten bij de dienst omdat andere vormen van entertainment zoals bioscopen, concerten en theaters wegvielen. Ook de winstcijfers van Netflix vielen tegen.

Verder stond betalingsbedrijf PayPal bij de winnaars. Het bedrijf maakte bekend betalingen in cryptovaluta toe te gaan staan. Klanten van PayPal kunnen op het betalingsplatform straks gebruik maken van verschillende munten.

Olieprijs

Verder stonden bedrijven in de energiesector onder druk. Zij gingen in het kielzog van de olieprijs omlaag. Een vat Amerikaanse olie werd 4 procent goedkoper op 40,04 dollar. Brentolie kostte 3,3 procent minder op 41,74 dollar per vat.

De euro was 1,1859 dollar waard, tegenover 1,1869 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 pwijsneus 21 oktober 2020 22:31
    House Speaker Nancy Pelosi and Treasury Secretary Steven Mnuchin worked to resolve outstanding differences over coronavirus stimulus again Wednesday as they run out of time to reach a deal before the 2020 election.

    In a 48-minute phone call, the negotiators moved "closer to being able to put pen to paper to write legislation" and left "better prepared to reach compromise on several priorities," Pelosi spokesman Drew Hammill said in a tweeted statement. The pair will talk again Thursday.


    zzz zzz zzz zzz zzz
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links