Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

KPN hoeft aanleg glasvezelnetwerk Den Haag niet te staken

ROTTERDAM (AFN) - KPN hoeft de aanleg van een glasvezelnetwerk in de Haagse wijk Regentessekwartier niet stil te leggen. T-Mobile had daarom gevraagd omdat het onderhoud aan zijn eigen netwerk zou bemoeilijken. De rechter in Rotterdam was het met T-Mobile eens dat de gemeente Den Haag beter onderzoek had moeten doen, maar vond het staken van de aanleg te ver gaan.

Ondanks de uitspraak van de voorzieningenrechter zet T-Mobile de bezwaarschriftprocedure door. "We zijn blij dat de rechter vindt dat de gemeente beter en meer onderzoek had moeten doen", zegt directeur strategie van T-Mobile Pieter de Klein. "Dat is een belangrijke uitspraak voor de toekomst. Gemeenten zullen voortaan de impact van een tweede glasvezelnetwerk op al bestaande infrastructuur zorgvuldig moeten onderzoeken alvorens zij instemmen."

T-Mobile en investeerder Primevest Capital Partners legden vorig jaar al een glasvezelnetwerk aan in de wijk Segbroek, waar Regentessekwartier onderdeel van uitmaakt, en T-Mobile zegt dat concurrenten daar tegen "aantrekkelijke tarieven" gebruik van kunnen maken. Door de aanleg van een tweede netwerk wordt extra overlast veroorzaakt, maar wordt ook onderhoud en het aansluiten van nieuwe huizen op het netwerk van T-Mobile moeilijker. Dat komt nu onder het KPN-netwerk te liggen.

KPN zegt in een reactie blij te zijn met de uitspraak maar die ook al te hebben verwacht. Verder stelt het telecomconcern dat het bedrijf op meerdere plaatsen in Nederland glasvezelverbindingen aanbiedt via het netwerk van concurrenten. "KPN bewijst daarmee elke dag dat ze graag wil samenwerken om dubbel aanleggen te voorkomen. Dat kan alleen maar tegen voorwaarden die voor beide partijen aantrekkelijk zijn."

T-Mobile stelde eerder dat KPN dubbele netwerken aanlegt om het de concurrentie lastiger te maken. "Hier spelen alleen commerciële overwegingen een rol, maar het is op geen enkele manier in het belang van de consument. Er zijn nog zoveel plekken in Nederland waar consumenten verstoken zijn van supersnel internet."

Lees over dit aandeel ook

  1. 18 apr Brussel waarschuwt voor gevolgen telecomfusies
  2. 31 jan KPN mist een vleugje ambitie

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KPN

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

KPN Koninklijke

3,321 19 apr
-0,058 -1,72%
Premium

KPN mist een vleugje ambitie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links