Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Broodje worst' van Beyond Meat bij Dunkin'

Gepubliceerd op 21 oktober 2019 16:58 | Views: 1.705

LOS ANGELES (AFN/BLOOMBERG) - Een broodje worst maar dan plantaardig is met ingang van 6 november beschikbaar bij meer dan 9000 Amerikaanse restaurants van keten Dunkin', in Nederland vooral bekend om zijn donuts. In de Amerikaanse restaurants van Dunkin' worden naast donuts ook broodjes en sandwiches verkocht.

Het veganistische broodje worst doorstond een proef bij 163 Dunkin'-vestigingen in New York. De verkoop liep zo goed dat de keten de eerdere planning voor een landelijke uitrol in 2020 vervroegde. De omzet uit de broodjes vegan worst van fabrikant Beyond Meat was twee keer zo hoog als waar Dunkin' op rekende. Daarmee was het broodje na een bagel met de drie ingrediënten spek, ei en kaas de meeste verkochte sandwich in Manhattan.

Ketens als Dunkin' maken veel werk van het uitbreiden van hun menu met vleesvervangers. Veel Amerikanen staan te springen om plantaardige burgers en worsten die qua smaak in de buurt komen van echt vlees. Onlangs kondigden fastfoodketens KFC en McDonald's aan plantaardige producten van Beyond Meat op het menu te zetten, al dan niet als test.

Bij eerdere deals met grote ketens schoot het aandeel meestal stevig omhoog. Zo'n reactie bleef nu uit. De deal hing volgens een analist al in de lucht na het nieuws over de test eerder dit jaar. Verder zijn investeerders volgens de marktkenner nerveus over het verstrijken van een lock-upperiode volgende week. Betrokkenen bij Beyond Meat krijgen dan de gelegenheid hun aandelen te gelde te maken.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare