Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Google onderdrukt memo over China-plan'

MOUNTAIN VIEW (AFN) - Google heeft medewerkers onder druk gezet om een interne memo te wissen. De memo was geschreven door een medewerker van Google en bevat informatie over de lancering van een gecensureerde zoekmachine in China, zo meldt nieuwssite The Intercept.

Google trok zich acht jaar geleden terug uit China uit protest tegen de verplichte censuur door de overheid van internetdiensten. Sinds vorige maand doen echter geruchten de ronde dat Google werkt aan een terugkeer in China met een zoekmachine die voldoet aan de eisen van de Chinese internetwaakhond.

In de memo die rondging op het hoofdkantoor van Google in Mountain View, in de buurt van San Francisco stonden details over de nieuwe Chinese zoekmachine. Zo zouden gebruikers moeten inloggen en zou hun locatie worden gevolgd. Dat laatste doet Google overigens meestal ook in andere landen. In dit geval zouden de gegevens echter worden gedeeld met de overheid.

Onethisch

Honderden medewerkers spraken zich eerder al uit tegen het voornemen terug te keren in China. De zoekmachine zou bepaalde websites en zoektermen blokkeren. Zij zien de medewerking aan censuur als onethisch.

Google heeft een opmerkelijke passage in de gedragsregels voor personeel. Het gebod ,,don't be evil" - wees niet kwaadaardig - is weliswaar onlangs bij een revisie weggestopt in een voetnoot, maar de medewerkers van Google vinden dat de plannen voor China strijdig zijn met die regel.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Alphabet
Alphabet

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. Alphabet 17 apr
    155,440
    +0,67% +1,040
  2. Alphabet 17 apr
    156,900
    +0,58% +0,900

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links