Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

KLM hervat na vijf maanden passagiersvluchten naar China

SCHIPHOL (AFN) - KLM heeft na vijf maanden de passagiersvluchten naar China hervat. De maatschappij begint met één vlucht per week naar Shanghai, die zowel op de heen- als de terugreis een stop maakt in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel.

KLM-topman Pieter Elbers was dinsdag op Schiphol om de eerste vlucht uit te zwaaien. "De hervatting van de vluchten naar Shanghai is een voorzichtig maar positief teken van herstel", stelde hij. "KLM is het netwerk zorgvuldig aan het uitbreiden, zodat onze klanten zoveel mogelijk keuze hebben in bestemmingen. Dat we Shanghai nu weer kunnen aanbieden, is een belangrijke mijlpaal bij de moeizame wederopbouw van het KLM-routenetwerk in een moeilijke tijd."

KLM had de vluchten naar het Chinese vasteland begin februari opgeschort. Volgens de maatschappij zijn er maatregelen getroffen om de vlucht nu zowel voor passagiers als medewerkers veilig te kunnen uitvoeren. Zo zijn mondkapjes bij instappen en tijdens de vlucht verplicht, zijn er extra hygiënemiddelen aan boord zoals handgels en worden de toestellen van KLM extra schoongemaakt. Verder is er aan boord slechts beperkte catering aanwezig en de lucht in de cabine wordt in hoog tempo ververst met behulp van speciale filters.

Er gelden ook strikte eisen van de Chinese overheid. Dit betekent dat passagiers online een gezondheidsverklaring moeten invullen en dat de temperatuur van passagiers wordt gecontroleerd. Mogelijk gaan er binnenkort nog meer eisen gelden. Chinese luchtvaartautoriteiten kondigden dinsdag aan dat mensen die naar China vliegen straks de resultaten van een speciale test moeten laten zien. Dit is om aan te geven dat ze niet besmet zijn met het coronavirus. De test mag niet ouder dan vijf dagen zijn. De instelling die de test doet, moet daar geschikt voor worden geacht door de Chinese ambassade in het land.

Lees over dit aandeel ook

  1. 03 apr IATA: luchtvrachtvervoer blijft goed groeien 1
  2. 12 mrt Air France-KLM behoort tot de laagst gewaardeerde aandelen in Nederland

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Gunther 21 juli 2020 21:17
    Wie wil er nou naar China vliegen? KLM kan zoveel bestemmingen aanbieden als ze willen, maar de vliegtuigen geraken niet meer vol. Voorheen al nauwelijks een positieve cash flow. Nu ze miljarden terug mogen gaan betalen gaat er de aankomende decennia geen rooie cent naar aandeelhouders.
  2. forum rang 4 Mijn Vriend 21 juli 2020 21:47
    quote:

    apieslapie schreef op 21 juli 2020 21:26:

    Wat een volk zeg bij klm, ga nooit meer met ze vliegen.
    Criminelen die mijn geld vasthouden en de regering vind het allemaal maar goed.
    Gelukkig heeft de eu daar een stokje voor gestoken
    Ik zit ook te wachten op een restitutie van KLM. Ergste is nog hun belachelijke ge-automatiseerde communicatie, welke nog nooit van AI heeft gehoord.

    Ik zie wel dat KLM nu minder voor een enkeltje in rekening brengt dan eerder. Dat is een begin om het weer vlot te trekken.
  3. WijHetVolk 22 juli 2020 00:55
    Wees gerust. Jullie zijn niet alleen en het is niet enkel KLM die geld achterhoud. Ben al maanden bezig met AirAsia om mijn geld terug te krijgen en ook zo'n stomme chatbot.
    Heb nu namen en functies van lieden met de hoogste functies binnen dit bedrijf opgezocht. Zien of ze het prettig vinden op linkedin benaderd te worden
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Air France-KLM

9,318 16:28
+0,104 +1,13%
Premium

Air France-KLM behoort tot de laagst gewaardeerde aandelen in Nederland

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links