Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Barclays wint rechtszaak over omstreden deal

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Barclays heeft een rechtszaak gewonnen over vermeende fraude rond een omstreden investeringsronde uit 2008. Volgens een verklaring van het financiële concern heeft de rechter in Londen een streep gezet door alle aanklachten over die deal waarbij de Britse bank in zee ging met geldschieters uit het Midden-Oosten. Barclays denkt wel dat er nog een beroepszaak zal volgen.

De omstreden investeringsronde zorgde er destijds voor dat Barclays, dat door de kredietcrisis bijna door zijn kapitaalreserves heen was, geen beroep hoefde te doen op staatssteun. De manier waarop de miljardendeal tot stand kwam, riep evenwel veel vragen op.

Er werden bijvoorbeeld details over de kapitaalinjectie verzwegen voor het publiek en de aandeelhouders. Ook zouden er onderhandse betalingen zijn gedaan aan vertegenwoordigers van de Arabische geldschieters, waaronder het staatsfonds dat de oliedollars van Qatar belegt.

Barclays neemt het in deze zaak op tegen aanklagers van het agentschap dat ernstige fraudezaken in het Verenigd Koninkrijk onderzoekt (SFO). Dat bureau was niet direct bereikbaar voor commentaar.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links