Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fietsenwinkel.nl gooit het roer om

AMSTERDAM (AFN) - Fietsenwinkel.nl wil af van zijn prijsvechtersimago. Topman Davy Louwers van moederbedrijf International Bike Group (IBG) heeft grootse plannen om van de fietswinkelketen een meer op service gerichte organisatie te maken. Zo start de branchegenoot van fabrikant Accell binnenkort een speciale monteursopleiding voor het repareren van e-bikes. Ook komt er een pechhulpdienst voor onderweg, vergelijkbaar met de wegenwacht voor auto's.

,,Er zijn steeds meer mensen die hun e-bike gebruiken voor woon-werkverkeer of om dagelijks naar school te fietsen'', benadrukt Louwers in gesprek met het ANP. Volgens hem is die doelgroep er erg bij gebaat om te alle tijden een goed werkende fiets te hebben. Vandaar het plan om later dit jaar auto's met monteurs het land in te sturen, om e-bikes ter plekke te kunnen repareren en klanten zo nodig tijdelijk een vervangende fiets te bieden.

Louwers heeft daarnaast hoge verwachtingen van de nieuwe bijtellingsregeling voor een fiets van de zaak, die volgend jaar van kracht wordt. ,,Zakelijke lease zal zich bij de aanschaf van een e-bike snel als financieringsinstrument ontwikkelen, net als bij auto’s al jaren het geval is.'' Louwers is hierover ook al in gesprek met grote autoleasemaatschappijen.

In 2018 verkocht Fietsenwinkel.nl in Nederland bijna drie keer zoveel e-bikes als twee jaar daarvoor. Inmiddels is meer dan twee op de drie fietsen die IBG verkoopt een e-bike. Intussen blijft het winkelbestand ook gestaag toenemen. Vorig jaar dikte het aantal filialen in de Benelux en Scandinavië met 11 aan tot 42 stuks. Dit jaar gaat de teller waarschijnlijk naar 50 winkels. Het bedrijf brengt geen omzet- en winstcijfers naar buiten.

Lees over dit aandeel ook

  1. jul '22 Accell op 22 augustus van de beurs
  2. jun '22 Moneta meldt belang in Accell af

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Accell

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links