Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Geen applaus voor nettowinst bij slotstuk BAM-baas'

'Geen applaus voor nettowinst bij slotstuk BAM-baas'

AMSTERDAM (AFN) - De magere nettowinst van 11,8 miljoen euro op een omzet van 7,2 miljard euro van bouwer BAM verdient geen applaus. Dat zei BAM-baas Rob van Wingerden in een toelichting op de jaarcijfers. Het is voor de bestuursvoorzitter de laatste keer dat hij de cijfers toelichtte. Van Wingerden gaat 'in goed overleg' niet op voor een nieuwe termijn, al stond hij daar eerder wel open voor.

Van Wingerden is niet weggestuurd, legt hij uit. Met het oog op de nieuwe strategie en de lange periode dat Van Wingerden bij BAM heeft gewerkt was het volgens hem de tijd rijp om een stap opzij te doen. Wat hij na april gaat doen, weet hij nog niet. Van golfballen en geraniums wil Van Wingerden niets weten.

Hij heeft, als hij in april afscheid neemt, 5,5 jaar aan het roer gestaan bij BAM, na een dienstverband sinds 1988. "Het is goed", zo klinkt het. Terugkijkend denkt de BAM-baas dat hij voor zijn periode als topman van de bouwer wel een voldoende heeft gehaald. "Maar ik geef mezelf geen cijfer", zegt hij.

OpenIJ

Hij snapt dat grote problemen rond bijvoorbeeld sluisproject OpenIJ in IJmuiden, waar BAM voor 111 miljoen euro het schip in ging, aan hem zullen kleven. Ook in de toekomst sluit hij niet uit dat er bij lopende projecten problemen kunnen opspelen. Om enige zekerheid in te bouwen, kwam BAM met een uiterst voorzichtige prognose als het gaat om de winstmarge van circa 1 procent dit jaar. Dat gaat dan om stikstof, PFAS, brexit en andere zaken.

De ambitie van het bedrijf is en blijft een marge van 2 tot 4 procent, verduidelijkt Van Wingerden. De komende tijd zal BAM alle onderdelen nog eens langs de meetlat leggen. Niet uitgesloten is dat er onderdelen worden afgestoten.

De PFAS- en stikstofcrisis zal volgens de BAM-baas vooral op termijn voor verdere problemen kunnen zorgen. Van Wingerden vindt dat de overheid de regie moet pakken. "We zijn nu ruzie aan het maken met de handrem erop", verwijst hij naar de discussie over wie nu verantwoordelijk is voor welke uitstoot. Volgens hem is het vooral zaak dat sectoren er samen wat aan gaan doen. "Het middel lijkt momenteel erger dan de kwaal", besluit hij.

Lees over dit aandeel ook

  1. 20 apr Barclays kleiner in BAM
  2. 15 feb BAM: sterk slotkwartaal opsteker voor nieuwe strategie

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BAM

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. herve1 21 februari 2020 15:20
    Het bedrijf maakt de mooiste dingen waar iedereen nut van heeft. Erg jammer dat zo'n bedrijf bijna bij moet leggen om het te doen. Van goed en vakkundig bouwen hebben we allemaal plezier. Eigenlijk belachelijk dat een bedrijf voor 111 miljoen op moet draaien. Ok, het is geen staatsbedrijf, maar wel één van de twee grootste bouwers van infra in Nederland.
  2. [verwijderd] 22 februari 2020 10:55
    quote:

    MFCons schreef op 22 februari 2020 10:03:

    [...]

    Precies, want in de bouw is de marge altijd...... zo zwart als roet. Die zie je niet terug in de boeken...
    gewoon hoger inschrijven, dan maar wat minder werk,het teveel aan personeel de laan uit,en kosten laag houden, t systeem wil dat zo.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

BAM Groep Koninklijke

3,840 11:11
+0,034 +0,89%
Premium

BAM: sterk slotkwartaal opsteker voor nieuwe strategie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links