Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hogere omzet en lager verlies voor Galapagos

Hogere omzet en lager verlies voor Galapagos

MECHELEN (AFN) - Galapagos heeft vorig jaar zijn omzet verdubbeld en het verlies stevig teruggebracht. Volgens de biotechnoloog werd 2018 daarbij afgesloten met een ,,uitzonderlijk sterke'' balans, ondanks de nog altijd substantiële kosten op het gebied van onderzoek en ontwikkeling.

De jaaropbrengsten gingen van 156 miljoen naar 318 miljoen euro en het operationeel verlies halveerde tot 45 miljoen euro. Er kwam meer geld binnen door een hogere opbrengsterkenning en hogere zogeheten succes- en upfrontbetalingen van partners Novartis en AbbVie. Daardoor bleef er onder de streep een tekort van 29 miljoen euro over, tegen een nettoverlies van 116 miljoen euro in 2017.

,,2018 was een cruciaal jaar in de geschiedenis van ons bedrijf, met onze allereerste Fase 3-resultaten voor de FINCH 2-studie in patiënten met reuma'', onderstreept topman Onno van de Stolpe.

Voortgang bij tal van middelen

De ontwikkelingen rondom het belangrijkste middel filgotinib, dat onder meer voor de behandeling van psoriatische artritis en de ziekte van Bechterew dient, stonden vorig jaar centraal. Zo sloot Galapagos samen met partner Gilead Sciences in september de eerste Fase 3-studie succesvol af. Het bedrijf mikt op een mogelijke markintroductie van filgotinib in 2020.

Analisten letten bij Galapagos ook altijd op de operationele cash burn. Die bedroeg 158 miljoen euro. Het bedrijf zelf voorziet, gezien het grote aantal vergevorderde klinische studies en uitbreidingen van de organisatie, voor 2019 een operationele cash burn van 320 miljoen tot 340 miljoen euro.

Galapagos wist vorige jaar voortgang te boeken met tal van middelen. Bijvoorbeeld de ontwikkeling van kandidaatmedicijnen voor de behandeling van idiopathische longfibrose (IPF) laat veelbelovende resultaten zien. Zo zit GLPG1690 al in de testen van fase-3. GLPG1205 is in fase-2, terwijl GLPG3499 nog in preklinische ontwikkeling is. Een ander middel tegen artrose kreeg een vergunning in de VS via een versneld proces. Het enige negatieve geluid was de herstructurering van de samenwerkingsovereenkomst in het onderzoek naar taaislijmziekte met farmaceut AbbVie.

Lees over dit aandeel ook

  1. 12 apr KBC Securities verlaagt koersdoel Galapagos naar 50 euro
  2. 26 feb Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Galapagos

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Wilbar 22 februari 2019 00:31
    quote:

    Novice7 schreef op 21 februari 2019 23:30:

    IEX, vanwege de hogere cashburn zou je haast denken dat het lastig zal zijn dit te financieren. Ik mis in jullie artikel een zeer belangrijk cijfer, Galapagos heeft een kaspositie van € 1.291 miljoen...bijna 1,3 MILJARD CASH...!!
    Beste Novice, IEX schrijft geen artikelen. Het artikel waar je commentaar op hebt is geschreven door AFN (ANP Financial News). Berichten van (een aantal) financiële persbureaus worden zonder tussenkomst van IEX hier automatisch bij het betreffende bedrijf geplaatst.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Galapagos

27,080 13:03
-0,300 -1,10%
Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links