Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wall Street verliest na nieuws over coronavirus

Gepubliceerd op 21 januari 2020 22:18 | Views: 3.693

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met verliezen gesloten. Nieuws dat het coronavirus ook in de Verenigde Staten is vastgesteld, zette de belangrijkste graadmeters lager. Verder verwerkten beleggers nieuws over Boeing en sprak de Amerikaanse president Donald Trump in Davos over de handelsrelatie met China.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,5 procent lager op 29.196,04 punten. De breed samengestelde S&P 500 gaf 0,3 procent prijs tot 3320,79 punten en technologiebeurs Nasdaq verloor 0,2 procent tot 9370,81 punten. Beleggers in de Verenigde Staten kwamen terug van een lang weekend, want maandag bleef Wall Street dicht wegens Martin Luther King Day.

De Amerikaanse instantie voor preventie van ziekten CDC meldde dat het coronavirus in de VS de kop op heeft gestoken. Een man die vanuit China naar de Amerikaanse stad Seattle reisde heeft de longaandoening. Bedrijven in de reisbranche reageerden op het nieuws. Luchtvaartmaatschappijen American Airlines, Delta Airline en Southwest Airlines sloten tot 4,2 procent lager. Booking Holdings, moederbedrijf van hotelboekplatform Booking.com, verloor 3,1 procent.

Importheffingen

Trump meldde tijdens de economische top in het Zwitserse Davos dat de eerder ingestelde importheffingen op producten van Chinese makelij in stand blijven totdat er een allesomvattend akkoord is tussen de economische grootmachten

Vliegtuigfabrikant Boeing liet weten er rekening mee te houden dat toestellen van zijn geplaagde type 737 MAX pas in de zomer de lucht in mogen. Dat is maanden later dan aanvankelijk verwacht. Het aandeel ging 3,3 procent omlaag.

Beyond Meat

De maker van vleesvervangers Beyond Meat werd ruim 18 procent meer waard na het nieuws dat Starbucks (min 1,2 procent) naar alternatieven voor vlees voor zijn ontbijtmenu's zoekt. Techbedrijf Uber won 7 procent na geruchten over de verkoop van zijn maaltijdbesteldochter Uber Eats in India aan een lokale branchegenoot.

Oliedienstverlener Halliburton gaf inzage in de boeken en verloor 0,8 procent.

De euro was 1,1088 dollar waard, tegen 1,1094 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,3 procent minder op 58,34 dollar. Brentolie daalde 1 procent in prijs tot 64,54 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
peter545
1
Blijkbaar is niéts te vertrouwen wat uit het oosten komt. Het is niet eerlijk verdeeld tussen het oosten en het westen: het westen krijgt alleen maar ellende van die kant.
Kaviaar
0
Cobalt-47
1
quote:

Kaviaar schreef op 21 januari 2020 23:11:


Er wordt vergeten te vermelden dat het proces tegen Trump, van start is gegaan.

En dat t allemaal weer nergens over gaat...whats new...?
Knight V
0
quote:

peter545 schreef op 21 januari 2020 22:49:


Blijkbaar is niéts te vertrouwen wat uit het oosten komt. Het is niet eerlijk verdeeld tussen het oosten en het westen: het westen krijgt alleen maar ellende van die kant.Dat doen de Amerikanen dus goed.
Iemand anders de schuld geven en laat de bevolking in Europa verdeeldheid zaaien, dan blijft Amerika ongeschonden.
Angst zaaien deden ze nml ook jaren terug en wij hadden met zn allen afgesproken dat een WO nooit meer zal gebeuren, maar Trump voert nu hetzelfde hetze tegen landen die een gevaar vormen. Zo ontstaan oorlogen.

Maar gelukkig de meesten zijn niet dom.
Alle ellende uit Irak, Iran, Syrie, Libie, overige afrikaanse landen weten dat ze veroorzaakt zijn door Amerika en wij ervaren nu nog steeds de ellende van massa bevolking verschuiving. NL populatie gaat richting 20 miljoen inwoners groeien. Zorg minder, criminaliteit stijgt, pensien minder, woning nood nog erger.
Mag je de Amerikanen voor bedanken.
Staal industrie, auto industrie, ASML ervaren de gevolgen....mag je Trump voor bedanken.

Europa met 28 landen moet 1 front vormen tegen buitenlandse inmenging maar Brussel heeft bewezen nooit als eenheid te kunnen werken. Ze geven liever 1.000 miljard uit aan green deal dan een begin te maken voor een Europese leger.

Wij zijn bezig de ellende van Amerika op te ruimen door nog meer vluchtelingen op te vangen, want vrede komt nooit meer door de agressie uit Amerika. Heilige oorlog is al begonnen alleen wij zien dit alles door onze roze brilletje dat het om olie gaat of economische oorlog.

China houdt zich ver verwijderd van oorlogs gekletter maar door angst te zaaien krijgen ze de schuld van alles.

Verdeelheid zaaien is de opkomst van WOIII.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord