Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Opvolger voor directielid ECB gezocht

BRUSSEL (AFN) - Eurogroepvoorzitter Mario Centeno heeft de procedure geopend voor de opvolging van ECB-directeur Peter Praet. De termijn van acht jaar voor de Belgische hoofdeconoom van de directie van de Europese Centrale Bank in Frankfurt loopt op 31 mei af.

De lidstaten kunnen hun kandidaat nu in Brussel aanmelden. De Eurogroep, de ministers van Financiën van de eurolanden, beslist 11 februari welke man of vrouw het wordt. De EU-leiders moeten de voorgenomen benoeming goedkeuren. De directie van de ECB bestaat uit de Italiaanse voorzitter Mario Draghi, de Spaanse vicevoorzitter Luis de Guindos en vier leden. Naast Praet zijn dat Benoît Cœuré (Frankrijk), Sabine Lautenschläger (Duitsland) en Yves Mersch (Luxemburg).

Volgens ingewijden maakt de 49-jarige gouverneur van de nationale bank van Ierland, Philip Lane, een goede kans op de topbaan. Hij was vorig jaar tegenkandidaat van De Guindos voor het vicevoorzitterschap, maar trok zich terug. Eind dit jaar moet Mario Draghi worden vervangen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links