Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kleine minnen voor Europese beurzen

Kleine minnen voor Europese beurzen

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen stonden maandagmiddag licht in het rood. Beleggers kauwden op het bericht dat de Chinese economie in het vierde kwartaal met het traagste tempo sinds 2009 groeide. Ook letten ze op nieuwe ontwikkelingen rond de brexit. Richting uit de Verenigde Staten is er niet: Wall Street blijft vanwege Martin Luther King Day gesloten.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde omstreeks 15.45 uur nagenoeg vlak op 509,70 punten. De MidKap klom 0,6 procent tot 708,09 punten. De hoofdgraadmeters in Parijs en Frankfurt verloren tot 0,5 procent.

De beurs in Londen zakte 0,1 procent. Premier Theresa May zal naar verwachting met een 'plan B' komen om haar gestrande brexitdeal met de Europese Unie te vervangen. Volgens haar woordvoerster komt ze nog tijdens de beurshandel met een verklaring.

KPN

Telecomconcern KPN was de grootste daler bij de hoofdfondsen met een verlies van 1,4 procent. Verlichtingsbedrijf Signify voerde de stijgers aan met een winst van 2,2 procent. Randstad toonde een plus van 1,2 procent, nadat analisten van Goldman Sachs het aandeel op hun favorietenlijst zetten. Luchtvaartcombinatie Air France-KLM profiteerde van een adviesverhoging door Davy en ging aan kop in de MidKap met een plus van 5 procent.

In Frankfurt kelderde Henkel ruim 9 procent na een tegenvallend handelsbericht. Het moederbedrijf van Schwarzkopf, Persil en Pritt zag de jaaromzet dalen en voorziet ook voor 2019 uitdagende marktomstandigheden. in Londen won Dixons Carphone 2,5 procent, naar verluidt wil de activistische aandeelhouder Elliott een belang in het bedrijf nemen.

De euro noteerde 1,1364 dollar, tegen 1,1363 dollar op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg naar 0,3 procent tot 53,99 dollar. Brentolie klom 0,4 procent naar 62,92 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links