Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wall Street lager op handelsvrees

Gepubliceerd op 20 november 2019 22:18 | Views: 3.242

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag opnieuw lager gesloten. De handelshoop op Wall Street zonk verder weg na berichten dat Washington en Peking wellicht dit jaar niet meer tot overeenstemming komen over de eerste fase van een handelsdeal. Verder werden de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Federal Reserve verwerkt.

Een dag eerder kwam de recordreeks van de Dow-Jonesindex en de S&P 500 al ten einde. De Dow sloot 0,4 procent lager op 27.821,09 punten. De S&P zakte ook 0,4 procent tot 3108,46 punten en technologiebeurs Nasdaq leverde 0,5 procent in tot 8526,73 punten.

Het optimisme over een handelsdeal stond onder druk na het dreigement van president Donald Trump om de importtarieven op Chinese goederen te verhogen als er geen handelsdeal wordt bereikt. Persbureau Reuters meldde vervolgens op basis van ingewijden dat de eisen van China om importheffingen terug te draaien voor aanvullende eisen van Amerikaanse zijde hebben gezorgd.

Wetsvoorstel Hongkong

China was al niet blij met Washington vanwege het feit dat de Amerikaanse Senaat een wetsvoorstel heeft aangenomen gericht op het beschermen van de mensenrechten in Hongkong. China veroordeelde die beslissing en liet weten stappen te zullen ondernemen om zijn soevereiniteit en veiligheid te beschermen.

In het staartje van het bedrijfscijferseizoen kregen beleggers resultaten van winkelbedrijf Target en doe-het-zelfketen Lowe's te verwerken. Target won ruim 14 procent na een verhoging van zijn winstverwachting. Lowe's dikte bijna 4 procent aan na een verhoging van de winstraming voor het gehele jaar en plannen voor een reorganisatie in Canada.

Claim General Motors

De Amerikaanse autofabrikant General Motors (GM) heeft een claim neergelegd bij branchegenoot Fiat Chrysler vanwege jarenlange samenzwering van medewerkers met vakbondsvertegenwoordigers. Direct betrokkenen zitten inmiddels al achter de tralies, maar GM (min 3 procent) zegt miljarden dollars schade te hebben opgelopen door de kwestie. Fiat Chrysler (min 3,7 procent) noemde de claim ongegrond.

Tabaksbedrijven stonden in de belangstelling na een bericht dat een voorgestelde inperking van de maximale nicotineniveaus in sigaretten niet doorgaat. Tbaksreus Altria steeg tot 3,2 procent, Philip Morris sloot vlak.

De euro was 1,1074 dollar waard tegen 1,1066 dollar eerder op de dag bij het sluiten van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie werd 3,4 procent duurder op 57,11 dollar. De prijs van Brentolie steeg 2,4 procent tot 62,39 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 50% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Knight V 20 november 2019 23:23
  En hier draait het om. Absurditeit ten top. Amerika voelt zich verheven boven anderen. Met een wet denken ze dat ze alles mogen.
  Laten ze eerst het land terug geven aan de Indianen, voordat ze andere landen lastig vallen. Hypocrisie ten top bij de Amerikanen.

  Bron:
  Anadolu agency.

  While the two economic rivals are trying to solve trade issues, the U.S. Senate unanimously passed two bills Tuesday to protect the rights of Hong Kong pro-democracy protesters who have been demonstrating in the streets for six months.

  Under the Hong Kong Human Rights and Democracy Act, U.S. Secretary of State Mike Pompeo would have to certify annually that Hong Kong retains enough autonomy to qualify for special American trading consideration that bolsters its status as a world financial center.

  It also would place sanctions against officials responsible for human rights violations in Hong Kong.

  The Senate also unanimously passed a second bill that would ban the export of certain crowd-control ammunition to Hong Kong police forces, including tear gas, pepper spray, rubber bullets and stun guns.

  Hong Kong, an autonomous region under China since 1998, have witnessed protests since early June against the Carrie Lam administration’s move to legalize extradition to mainland China.

  The government has already dumped the bill, but protests continue with demands to prosecute police for violence.

  Both bills need to be approved by the House of Representatives and the Senate before Trump can sign it into law.


 2. forum rang 6 Knight V 21 november 2019 07:43
  quote:

  Weert=No.1 schreef op 20 november 2019 23:55:


  Neen, niet waar. China voelt zich door de historie heen erg verheven boven de rest van de wereld. Deze vete is nodig, maar gaat zeeeeer lang duren voor de ontknoping komt.


  Dat krijg je als je teveel Amerikaanse producten koopt, dan vergeet je wat de Amerikanen hebben gedaan.
  Soms is het goed om je roze bril af te zetten en je af te vragen waarom buitenlanders de productie in China plaatsen en accepteren dat mensen daar $ 100 per maand verdienen.
  Ze konden een wet aanpassen om landen die verbiedt om zaken te doen met landen waarvan mensen onderbetaald worden, maar ja... het misbruiken van mensenrechten om goedkope productie te krijgen dat paste toen wel in het beleid van Amerika en Europa.
  Zo is Amerika groot geworden en andere landen.
  Nu begint China een dreiging te vormen en dan worden mensen bang omdat hun veilig huisje in gevaar komt, maar kinderen laten werken tot laat in de avond omdat Apple hun telefoon aan de man kunnen brengen... dat vergeten wij even toch ??? En geven de Chinezen de schuld en gaan dan klagen over mensenrechten.
  Wat zullen de mensen in Irak vinden toen ze het slachtoffer werden van Amerikaanse invasie en zo IS is ontstaan en hele werekd nu de ellende van ondervinden...

  Het is hypocriet en je moet kritisch blijven en de geschiedenis van Amerika doorloopt, hoe zij groot en rijk zijn geworden dan begrijp je dat het hypocrieten zijn en markten bespelen.

  China heeft nog geen andere land de oorlog verklaard anno nu.
  Amerika bedreigt irak, iran, syrie, turkey, rusland, cuba, noord korea.

  Nu nog willen ze de baas spelen en dat is goed ??????

  Het draait om geld en wapens en Amerika verliest het van 1,3 miljard bevolking en internet heeft laten zien aan de wereld hoe corrupt Amerika is en landen heeft uitgebuit.5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare