Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

GM klaagt Fiat Chrysler aan om corruptie

Gepubliceerd op 20 november 2019 20:41 | Views: 1.232 | Onderwerpen: autoindustrie

General Motors Company 18:51

25,56 +0,70 (+2,82%)

DETROIT (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De Amerikaanse autofabrikant General Motors (GM) heeft branchegenoot Fiat Chrysler aangeklaagd vanwege jarenlange samenzwering van medewerkers met vakbondsvertegenwoordigers. Diverse betrokkenen zitten inmiddels al achter de tralies, maar GM zegt nu miljarden dollars schade te hebben opgelopen door de kwestie.

Volgens GM is de concurrent verantwoordelijk voor omkoping van vakbondsmedewerkers. Die zouden daarop het onderhandelingsproces over cao's hebben verstoord, waardoor Fiat Chrysler een voordeel kreeg ten opzichte van GM op het vlak van loon en andere arbeidsvoorwaarden.

De hoogte van de claim is niet bekendgemaakt in bij de rechtbank in de staat Michigan ingediende stukken. Fiat Chrysler heeft eerder altijd gezegd nooit op de hoogte te zijn geweest van de afspraken die drie voormalige bestuurders hebben gemaakt met autovakbond UAW. Volgens GM heeft de inmiddels overleden Fiat Chrysler-topman Sergio Marchionne echter hoogstpersoonlijk toestemming gegeven voor omkoping met als doel een concurrent dwars te zitten.

Fiat Chrysler zegt verbijsterd te zijn over de claim. Het Amerikaans-Italiaanse concern zegt zich op alle mogelijke manier te verweren tegen de aantijgingen. In een verklaring speculeert het bedrijf ook dat GM mogelijk beoogt de geplande fusie van Fiat-Chrysler met de Franse branchegenoot PSA te dwarsbomen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
General Motors Company 67% zegt verkopen 3 stemmen

Gerelateerd

autoindustrie

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

General Motors Company

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare