Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Fed versterkt beeld geen extra rentestappen

Gepubliceerd op 20 november 2019 20:20 | Views: 3.360 | Onderwerpen: Federal Reserve

NEW YORK (AFN) - De Federal Reserve zal naar verwachting dit jaar niet verder tornen aan de belangrijkste rentetarieven in de Verenigde Staten. Dat blijkt uit de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Fed die woensdag werden vrijgegeven.

De Fed verlaagde eind oktober de rente in de VS voor de derde keer dit jaar in een poging de nog altijd goed draaiende Amerikaanse economie te wapenen tegen afremming van de wereldeconomie. Economen rekenden na een persconferentie toen over het algemeen niet meer op extra stappen dit jaar.

Op de beursvloeren waren geen grote bewegingen te zien nadat de notulen naar buiten kwamen. Dat was niet heel verrassend. Waar de notulen nog altijd worden uitgeplozen op zoek naar hints over toekomstig monetair beleid is de mogelijkheid op verrassingen aanmerkelijk kleiner geworden sinds het aantreden van Fed-president Jerome Powell. Die houdt aan het einde van elke beleidsvergadering in tegenstelling tot zijn voorgangster Janet Yellen een persconferentie, waarin al veel details aan bod komen.

Gerelateerd

Federal Reserve

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare