Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Deelakkoord handel mogelijk niet in 2019'

Gepubliceerd op 20 november 2019 20:06 | Views: 3.804

WASHINGTON (AFN) - De afronding van een deelakkoord over handel tussen de Verenigde Staten en China lukt mogelijk niet meer dit jaar. Dat meldt persbureau Reuters op basis van handelsdeskundigen en bronnen dicht bij het Witte Huis. Een woordvoerder van het Witte Huis liet officieel weten dat er "voortgang" wordt geboekt.

De Amerikaanse president Donald Trump zei in de eerste helft van oktober al dat een akkoord was bereikt over een deal met China die de opmaat zou moeten zijn naar de beëindiging van de handelsoorlog tussen de landen. China benadrukte toen dat er nog niks op papier stond. Sindsdien wordt achter de schermen verder onderhandeld over het deelakkoord.

China drong de laatste weken herhaaldelijk aan op het terugdraaien van Amerikaanse importheffingen op Chinese goederen. Trump antwoordde dat de geplande nieuwe tarieven die op 15 december zouden moeten ingaan ook nog op tafel liggen. Volgens de bronnen van Reuters zou Washington nu ook nieuwe eisen op tafel hebben gelegd.

Hongkong gevoelige factor

Volgens de ingewijden is 15 december nu de datum waarop wordt gelet. Als de nieuwe importheffingen worden uitgesteld is dat een teken dat een akkoord nabij is. Als dat niet gebeurt ligt witte rook in 2019 niet meer voor de hand.

In het gedeeltelijke handelsdeal moeten verder afspraken worden gemaakt over intellectueel eigendom, financiële diensten en landbouwgoederen. Trump zei eerder dat China al is begonnen met het opkopen van Amerikaanse landbouwproducten.

Een eventuele deal wordt mogelijk ook bemoeilijkt door de Amerikaanse opstelling over de protesten in Hongkong. De Amerikaanse Senaat heeft een wetsvoorstel aangenomen gericht op het beschermen van de mensenrechten in Hongkong. China veroordeelde die beslissing en liet weten stappen te zullen ondernemen om zijn soevereiniteit en veiligheid te beschermen.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
7 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Knight V 20 november 2019 20:18
    Lachwekkend die Trump. De eerste president die Amerika richting poverty aanstuurd. Je kunt als land niks eisen. Je maakt jezelf belachelijk.

    Amerika denkt dat de wereld achter ze staan, maar ze zullen merken dat de handel richting Amerika verder zal stagneren en verkoop van Amerikaanse produkten zal nog verder zakken tot een waar dieptepunt. Mensen krijgen hekel aan Trump en indirect ook aan Amerikaanse producten.

    Ik koop nu al Xiaomi producten. Spotgoedkoop en snelle levering en perfecte technologie.  2. eldee99 20 november 2019 20:27
    Welnee! Dat handelsoorlogje van Trump is helemaal niet van belang. Lage rente en verruimen daar gaat het om. Koersen blijven voorlopig gewoon stijgen. Gewoon niet kloten met die hefboomproducten (80% verliest) en niet te snel rijk willen worden. Plain vanilla aandelen op de plank leggen en genoegen nemen met 10% per jaar.
7 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare