Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

VS perkt nicotine in sigaretten toch niet in

Gepubliceerd op 20 november 2019 19:06 | Views: 1.365 | Onderwerpen: tabak, Verenigde Staten

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Het maximale niveau voor nicotine in sigaretten wordt in de Verenigde Staten toch niet ingeperkt. Een twee jaar geleden geopperd voorstel om de verslavende stof in tabaksproducten aan banden te leggen is van de agenda verdwenen, zo blijkt uit documenten van een toezichthouder in de VS.

De drastische inperking had het nicotinegehalte in sigaretten moeten inperken tot niet-verslavende niveaus. Het schrappen van het plan is een grote overwinning voor de tabaksindustrie, omdat het plan vrijwel zeker een flinke hap uit de tabaksverkopen zou hebben genomen. De tabaksbedrijven hebben momenteel hun handen vol aan controverse rond e-sigaretten.

Eerder dit jaar werd het voorstel op een overheidswebsite nog aangeprezen om zijn veronderstelde grote voordelen voor de volksgezondheid. Ook werd gerept over economische voordelen. De betrokken toezichthouders waren niet direct bereikbaar voor een reactie.

Gerelateerd

tabak

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Verenigde Staten

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare