Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese beurzen sluiten verdeeld

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn dinsdag wisselend geëindigd. Beleggers waren wat zoekende naar richting. De steeds strengere maatregelen in Europa als gevolg van het oplopende aantal coronabesmettingen zorgde voor onzekerheid. Daartegenover stond hoop op een nieuw coronasteunplan van de Amerikaanse overheid. Bodemonderzoeker Fugro stond op het Damrak in de schijnwerpers na een goed ontvangen kwartaalupdate.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot 0,2 procent lager op 564,00 punten. De MidKap verloor 1,3 procent tot 836,49 punten. De beurs in Londen won 0,1 procent, die in Parijs eindigde vlak. De Duitse DAX daalde 0,9 procent.

Fugro (plus 21,4 procent) was de grote winnaar in de MidKap. De bodemonderzoeker wil voor 250 miljoen euro aan aandelen uitgeven om de financiële positie te versterken. De onderneming kwam tegelijk met cijfers over het derde kwartaal en is positiever geworden over de resultaten voor heel dit jaar. Sterkste daler was vastgoedbedrijf WDP, dat woensdag met cijfers komt, met een min van 4,4 procent.

Philips

In de AEX stond Philips (plus 8,3 procent) bovenaan. Het zorgtechnologieconcern zag maandag bij het slot van de handel een eerdere stevige koerswinst verdampen en eindigde 3,9 procent lager. Dat had echter deels te maken met problemen bij beursuitbater Euronext en werd dus rechtgezet. Philips was maandag met sterke kwartaalcijfers gekomen. Betalingsverwerker Adyen sloot de rij met een verlies van 3,3 procent.

JDE Peet's werd 0,4 procent hoger gezet op de lokale markt. Het moederbedrijf van Douwe Egberts gaat de productie van aluminium koffiecapsules fors verhogen omdat de vraag sterk toeneemt, mede door de coronacrisis.

Lufthansa

Lufthansa werd in Frankfurt 2,9 procent hoger gezet na kwartaalcijfer. De Duitse luchtvaartmaatschappij hield het verlies beperkt dankzij meer vluchten deze zomer en kostenbesparingen. In Zürich won UBS 5,5 procent. De Zwitserse bank, waar voormalig ING-topman Ralph Hamers binnenkort het roer overneemt, boekte een fors hogere kwartaalwinst. Logitech kreeg er haast 16 procent bij. De Zwitserse maker van toetsenborden en muizen behaalde sterke resultaten doordat meer mensen thuiswerken vanwege de coronapandemie.

De euro stond op 1,1827 dollar, tegen 1,1785 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,1 procent minder op 40,79 dollar. Brentolie werd ook 0,1 procent goedkoper op 42,59 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 11:40 AEX beperkt verlies na vergeldingsactie Israël
  2. 09:12 AEX lager van start gegaan, slechts twee stijgers

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. Ger 02490 20 oktober 2020 18:50
    Dat nieuwe corona steunplan in Amerika komt er wel. Maar NIET voor de verkiezingen, an als Kuifje de strijd verliest gaan er rare dingen gebeuren en zal hij zich er niet zomaar bij neerleggen. Onberekenbare tijden, en steeds zenuwachtiger beurzen. We hebben ons vizier alleen nog maar gericht op de verkiezingen, en het alsmaar uitblijven van gratis geld. Begin dit jaar was het Corona met sterk dalende beurzen. Corona is ook nog lang niet onder controle. Niemand weet hoe dit afloopt, behalve onze technische analisten, maar dat is enkel een kwestie van een liniaaltje.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

860,97 12:35
-4,39 -0,51%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links