Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Gemengd beeld op Europese beurzen

Gemengd beeld op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten dinsdag een gemengd beeld zien. De sterke toename van het aantal coronabesmettingen in Europa zorgde voor enige terughoudendheid op de beursvloeren. Daarnaast hielden beleggers de ontwikkelingen rond de onderhandelingen over het steunpakket voor de Amerikaanse economie in de gaten. Op het Damrak was bodemonderzoeker Fugro in trek dankzij een goed ontvangen handelsupdate.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur vrijwel vlak op 565,15 punten. De MidKap verloor 0,6 procent tot 842,86 punten. De beurzen in Londen en Parijs wonnen tot 0,4 procent. De Duitse DAX daalde 0,5 procent.

Fugro (plus 12,7 procent) was de grote winnaar in de MidKap. De bodemonderzoeker wil voor 250 miljoen euro aan aandelen uitgeven om de financiële positie te versterken. De onderneming kwam tegelijk met cijfers over het derde kwartaal en is positiever geworden over de resultaten voor heel dit jaar. Sterkste daler was vastgoedbedrijf WDP, dat woensdag met cijfers komt, met een min van 3,7 procent.

In de AEX stond Philips (plus 7,2 procent) bovenaan. Het zorgtechnologieconcern zag maandag bij het slot van de handel een eerdere stevige koerswinst verdampen en eindigde 3,9 procent lager. Beursuitbater Euronext kampte maandag aan het eind van de handelsdag echter opnieuw met technische problemen, nadat de handel eerder op de dag al enkele uren werd onderbroken vanwege een grote storing. Philips kwam maandag met sterke kwartaalcijfers. Techinvesteerder Prosus sloot de rij met een verlies van 2,5 procent.

JDE Peet's maakte een koerssprong van 11 procent op de lokale markt. Het moederbedrijf van Douwe Egberts gaat de productie van aluminium koffiecapsules fors verhogen omdat de vraag sterk toeneemt, mede door de coronacrisis.

In Zürich won UBS 2,9 procent. De Zwitserse bank, waar voormalig ING-topman Ralph Hamers binnenkort het roer overneemt, boekte een fors hogere kwartaalwinst. Logitech kreeg er 21 procent bij. De Zwitserse maker van toetsenborden en muizen behaalde sterke resultaten doordat meer mensen thuiswerken vanwege de coronapandemie. Rémy Cointreau zakte 2 procent in Parijs na een handelsupdate van de Franse drankenproducent. Het Zweedse telecomconcern Tele2, dat ook met cijfers kwam, daalde 2,7 procent in Stockholm.

De euro stond op 1,1794 dollar, tegen 1,1785 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,2 procent minder op 40,73 dollar. Brentolie werd 0,3 procent goedkoper op 42,51 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17:54 Chippers opnieuw onderuit in vlakke AEX
  2. 11:19 Bescheiden herstel ASML in lichtgroene AEX

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 oktober 2020 13:01
    Aint gonna happen, het gedoe met de Brexit kan nog wel eens een ravage worden deze week.

    "Het Britse vertrek uit Europa pakt nog slechter uit voor de economie van het land dan eerder werd gedacht, voorspellen Britse wetenschappers. Investeringen vanuit het buitenland, een hoeksteen van de economie, dalen met 37 procent. Dat is een verdubbeling van wat eerder werd voorspeld."

    www.businessinsider.nl/brexit-vk-dali...
  2. forum rang 6 pwijsneus 20 oktober 2020 13:19
    Daarnaast hielden beleggers de ontwikkelingen rond de onderhandelingen over het steunpakket voor de Amerikaanse economie in de gaten.

    Dit lees je al maanden.

    Het is een beetje hoe mijn hond goed in de gaten houd of ik niet toevallig een koekje voor hem heb meegenomen. De houding van de markt is dezelfde houding als van de hond wanneer ik de kamer kom binnen lopen....
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links