Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Fugro verbetert risicoprofiel met aandelenemissie'

Gepubliceerd op 20 oktober 2020 09:45 | Views: 9.125

Fugro 22 jan

8,34 -0,08 (-0,95%)

AMSTERDAM (AFN) - De geplande aandelenemissie ter waarde van in totaal 250 miljoen euro door Fugro zal het risicoprofiel van de bodemonderzoeker verbeteren. Dat schrijft KBC Securities. Fugro kwam maandagavond met het nieuws naar buiten, samen met herfinancieringsplannen en een handelsupdate over het derde kwartaal. Daarbij werden de verwachtingen voor heel dit jaar verhoogd.

KBC zegt dat er was verwacht dat er een emissie aan zat te komen, maar dat de omvang van de aandelenverkoop wel groter is dan gedacht. De bank vindt het positief dat de emissie wordt gesteund door belangrijke aandeelhouders. Als alles wordt goedgekeurd zal Fugro in een veel betere situatie verkeren, aldus KBC.

De analisten van de Belgische bank zeggen verder dat Fugro tot dusver goed is omgegaan met de coronacrisis en dat het bedrijf aantrekkelijk kan zijn voor beleggers die willen profiteren van de energietransitie. Fugro haalt namelijk inmiddels 65 procent van de omzet buiten de olie- en gasindustrie. Het bedrijf heeft plannen om verder te groeien met onderzoek voor offshore windparken en andere activiteiten buiten olie. Het advies voor Fugro staat op hold, met een koersdoel van 4,25 euro.

ING laat weten dat de resultaten van Fugro beter zijn dan verwacht, met ook een outlook voor 2020 die ruim boven de consensus ligt. De aandelenemissie en de herfinancieringsplannen zorgen ervoor dat de problemen met de balans worden opgelost en dat het bedrijf zich beter kan focussen op de operaties, aldus ING. Al met al positief nieuws, zegt de bank. Het advies is hold en het koersdoel is 4,30 euro.

Het aandeel noteerde dinsdag omstreeks 10.20 uur een plus van 11,3 procent op 3,14 euro. Daarmee was het de sterkste stijger in de MidKap.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Fugro 83% zegt kopen 36 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare