Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX blijft dicht bij huis

AEX blijft dicht bij huis

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse AEX-index stond vrijdag in het eerste uur van de handel licht in de min. Ook de meeste andere Europese beurzen lieten weinig beweging zien. Op Beursplein 5 stonden onder meer zorgtechnologieconcern Philips en groothandelaar Sligro in de schijnwerpers.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,1 procent lager op 578,50 punten. De MidKap zakte 0,6 procent tot 835,29 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt waren vlak. Londen verloor 0,2 procent.

Philips won 0,4 procent. Het bedrijf heeft zijn resterende belang van bijna 11 procent in voormalig dochterbedrijf Signify verkocht. Ook kreeg Philips een adviesverhoging van Barclays. De transactie bracht ongeveer 357 miljoen euro op. Verlichtingsbedrijf Signify zakte bij de middelgrote fondsen 6,3 procent.

Sligro

Bij de kleinere bedrijven is er aandacht voor Sligro. Het groothandelsbedrijf kreeg een claim aan de broek van het consortium Jumbo en Coop. De twee supers namen vorig jaar de EMTÉ-winkels van Sligro over maar volgens hen ontwikkelde de winstgevendheid van die winkels niet zoals verwacht. Sligro noteert vrijdag ook ex dividend. Het aandeel zakte 3,8 procent.

Vopak voerde de stijgers bij de hoofdfondsen aan met een winst van 4,6 procent. Jefferies verhoogde zijn advies voor het tankopslagbedrijf naar koop en zette het koersdoel hoger. De markt voor olieopslag gaar naar verwachting van analisten een opleving tegemoet.

Royal Bank of Scotland

In Londen steeg de Britse bank RBS 1,6 procent. De financiële instelling krijgt Alison Rose per 1 november als topvrouw. Motorenbouwer Rolls Royce verloor 3,2 procent nadat het meldde vertraging op te lopen in het oplossen van problemen bij een bepaalde soort vliegtuigmotoren. De geplaagde reisorganisatie Thomas Cook kelderde bijna 13 procent nadat de details over het financieel reddingsplan van de reis- en luchtvaartorganisatie niet in goede aarde vielen.

Beleggers blikken verder vooral terug op een reeks van versoepelende monetaire maatregelen van centrale banken en houden de oliemarkt en geopolitieke ontwikkelingen in het Midden-Oosten in de gaten. Ook zijn ze alert op eventuele nieuwe geluiden over de Chinees-Amerikaanse handelsvete.

De euro was 1,1053 dollar waard, tegen 1,1063 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1,2 procent tot 58,83 dollar. Brentolie werd 0,9 procent duurder op 64,99 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 11:19 Bescheiden herstel ASML in lichtgroene AEX
  2. 09:11 Herstel ASML leidt AEX licht hoger 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links