Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wall Street eindigt in het rood

Gepubliceerd op 20 augustus 2019 22:23 | Views: 3.776

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York zijn dinsdag met rode cijfers geëindigd, na de winsten van de voorgaande handelsdagen. Beleggers op Wall Street waren wat voorzichtig, mede vanwege handelszorgen. Uit het kwartaalbericht van kluswinkelketen Home Depot kon worden opgemaakt dat bedrijven de effecten van de Amerikaans-Chinese handelsoorlog beginnen te voelen. Daarnaast werd vooral uitgekeken naar de bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole later deze week.

De Dow-Jonesindex sloot 0,7 procent lager op 25.962,44 punten. De brede S&P 500 verloor 0,8 procent tot 2900,51 punten en techgraadmeter Nasdaq zakte 0,7 procent tot 7948,56 punten.

Home Depot werd 4,4 procent hoger gezet dankzij beter dan verwachte cijfers. De doe-het-zelfketen stelde wel de vooruitzichten voor de omzetgroei neerwaarts bij. Door Amerikaanse importtarieven lijken Amerikanen minder bereid om geld uit te geven, zo waarschuwde de onderneming. De kleinere branchegenoot Lowe's, die deze week ook resultaten publiceert, liftte mee met een plus van 3,1 procent.

Medtronic

De producent van medische apparatuur Medtronic won 2,6 procent na cijfers. Het bedrijf verhoogde de verwachting voor het hele jaar. Warenhuisketen Kohl's kwam met tegenvallende kwartaalcijfers. Het aandeel ging 7 procent onderuit. De Chinese zoekmachinegigant Baidu, met beursnotering in New York, steeg 4,3 procent. De tegenhanger van Google rapporteerde een lichte stijging van de omzet, terwijl op de handelsvloeren een daling werd verwacht.

De maker van diergeneesmiddelen Elanco Animal Health verloor 8,6 procent. De voormalige divisie van farmaceut Eli Lilly koopt de tak voor diergeneesmiddelen van de Duitse chemiereus Bayer. Met de deal in contanten en aandelen is 7,6 miljard dollar gemoeid.

Beyond Meat

Een winnaar met een plus van 6,6 procent was de maker van vleesvervangers Beyond Meat dankzij een adviesverhoging van JPMorgan Chase. De afgelopen tijd kwam de koers van Beyond Meat nog onder druk te staan. Computer- en printermaker HP Inc. kreeg juist een adviesverlaging van Citi aan zijn broek en leverde 1,6 procent aan waarde in.

De euro was 1,1100 dollar waard tegen 1,1090 dollar bij het slot in Europa. Een vat Amerikaanse olie werd 0,2 procent duurder op 56,34 dollar. Brentolie steeg 0,3 procent in prijs tot 59,92 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Kaviaar
0
Trump zegt ontmoeting Denemarken af na weigeren verkoop van Groenland.

Wat een malloot is het toch. Hij wilde alleen daarom een bezoek brengen. Zou hij al aan het aftakelen zijn?
het zwaard
0
moneypocket
0
Ja Kaviaar...als onze kuifmees al moppert door de NEE van Denemarken, dan kunnen we nog wel wat verwachten...
Realist2018
0
Vanavond Fed notulen. Daaruit blijkt dat er al meerder leden tegen de rente verlaging waren. Tevens dat de rente verlaging een eenmalige handling is.

Zal weer een flinke teleurstelling op de Yank beurzen terwege brengen vanavond.
Realist2018
0
De centrale banken zijn de weg volledig kwijt ze hadden de rente al moeten verhogen in Europa in 2016. Nu zitten we in een neerwaartse spiraal die gaat eindigen in een ramp scenario.
Realist2018
0
Ik denk dat het tijd wordt om winst te gaan nemen en even een paar weken aanzien wat er geburt op de beurzen. Ik denk dat veel belegger geen zin hebben om vele procenten verlies te incasseren. Een week of twee op de zijlijn kan ook een slimme strategie zijn
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord