Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'EU bekijkt digitale munt libra van Facebook'

Gepubliceerd op 20 augustus 2019 19:15 | Views: 1.535 | Onderwerpen: Europa

Facebook 14 feb

214,18 +1,04 (+0,49%)

BRUSSEL (AFN) - De Europese Unie is bezig met onderzoek naar de digitale munt libra van Facebook. Volgens persbureau Bloomberg hebben mededingingsautoriteiten van de EU vragenlijsten opgesteld over mogelijke concurrentieverstoring door de libra.

De documenten zouden eerder deze maand zijn verstuurd naar partijen die betrokken zijn bij het libra-project. De Europese kartelautoriteiten zijn bang dat de libra marktverstorend kan werken bij onder meer uitwisseling van informatie en het gebruik van consumentengegevens. Ook andere toezichthouders, zoals in de Verenigde Staten en China, hebben al hun zorgen uitgesproken over de libra, bijvoorbeeld op het gebied van witwasserij, privacy en financiering van terrorisme.

Facebook kondigde de plannen voor de eigen cryptomunt in juni aan en het is de bedoeling dat de libra volgend jaar beschikbaar moet zijn. Facebook heeft beloofd alle zorgen bij toezichthouders weg te nemen voordat de digitale munt wordt gelanceerd.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Facebook

Gerelateerd

Europa

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Facebook

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord