Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Banken en verzekeraars onder druk op Damrak

Banken en verzekeraars onder druk op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - De banken en verzekeraars stonden woensdag onder druk op het Damrak na tegenvallende handelsberichten van branchegenoten ASR en Rabobank. Ook de Europese aandelenbeurzen deden een stap terug in navolging van de lagere slotstanden op Wall Street. De hoop op een coronavaccin nam weer wat af na kritische geluiden over de onderzoeksresultaten van de Amerikaanse farmaceut Moderna.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,5 procent in de min op 517,99 punten. De MidKap zakte 1,5 procent tot 689,86 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt verloren tot 1,3 procent.

De medische nieuwssite STAT News meldde dat verschillende vaccindeskundigen vinden dat het farmaceutische bedrijf Moderna niet genoeg informatie heeft verstrekt om te bepalen hoe effectief het mogelijke coronavaccin van het bedrijf is. De hoop op een vaccin zorgde maandag nog voor een stevige rally op de beurzen.

Banken

De banken ABN AMRO en ING behoorden tot de staartgroep in de AEX met verliezen tot 3,8 procent na een winstalarm van concurrent Rabobank. Rabobank, die zelf geen beursnotering heeft, verwacht dat de winstgevendheid dit jaar hard geraakt zal worden door de negatieve gevolgen van de coronacrisis op de economie.

ASR zakte 3,8 procent. De verzekeraar behaalde in het eerste kwartaal een lagere winst en verwacht dat het jaarresultaat geraakt zal worden door de virusuitbraak. Volgens ASR is het nog te vroeg om een betrouwbare schatting te geven, maar de onderneming denkt wel dat het bedrijfsresultaat ten opzichte van het recordjaar 2019 zal dalen richting het niveau van 2018.

Just Eat Takeaway

Just Eat Takeaway verloor dik 3 procent. Aandeelhouder SM Trust biedt zijn volledige belang van 3,75 procent in de maaltijdbezorger voor 93,50 euro per aandeel te koop aan. Dat is een korting van bijna 3,2 procent op de slotkoers van dinsdag.

In Londen steeg Marks & Spencer ruim 3 procent. De Britse retailer gaat zijn herstelprogramma versnellen na een winstdaling van 21 procent in het afgelopen boekjaar. Rolls-Royce daalde 0,5 procent. De Britse bouwer van vliegtuigmotoren schrapt minstens 9000 banen vanwege de malaise in de luchtvaartsector door de virusuitbraak. Er werken wereldwijd ongeveer 52.000 mensen bij Rolls-Royce.

De euro was 1,0948 dollar waard tegen 1,0937 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,1 procent tot 31,94 dollar. Brentolie kostte 0,2 procent meer op 34,72 dollar.

Lees over dit aandeel ook

  1. 14:41 Beursblik: scheurtjes in het Goldilocks scenario
  2. 11:40 AEX beperkt verlies na vergeldingsactie Israël

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. Alexander 20 mei 2020 10:45
    Er gebeuren ongeoorloofde zaken de laatste maanden en de groene grassprietjes die massaal beleggen net hebben ontdekt hoor je overal dat zij wel even weten hoe beleggen werkt, ze hebben immers winsen! Maar ja...tót de grote klap. Sterker ik verwacht niet enkel een enorme dreun op de beurzen maar uiteindelijk ook crissis in de eurozone en ons totale geldsysteem. De centrale banken onder leiding van de duistere BISbank zijn nu ver buiten hun boekje gegaan en het hoogste hof in Duitsland heeft gezegd dat de ECB illigaal handelt (zoek het maar op). Echter, de BISbank heeft zoveel macht dat zij boven iedere wet is verheven. Per saldo is zij er niet voor ons maar voor 0,001% van de mensen maar wel met de grootste macht. We worden door de banken allemaal bestolen maar straks extra voor een tweede maal. De meeste mensen hebben geen weet van dit systeem, helaas...
  2. [verwijderd] 20 mei 2020 10:46
    opblazen geldsysteem met als die steun pakketten, en fed.

    Als je nu geboren wordt in de vs en je gaat werken, zul je wel denken, die ratte hebben er een grote zooi van gemaakt voor mij, nu kan ik veel te veel belasting betalen niks meer kopen, en vroeger konden ze alles.

    Waarom gaan ze altijd 3 z terug naar ATH als het gezakt is in stel tempo bij een correctie, elk 8 jaar of 11 jaar zie je het zelfde of elke correctie, steeds naar je aankoop terug dat het niet in 1 lijn vette winst maakt.
  3. forum rang 4 Jopie1962 20 mei 2020 11:07
    quote:

    Alexander schreef op 20 mei 2020 10:45:

    ... De meeste mensen hebben geen weet van dit systeem, helaas...
    Dan sta jij VER boven de meeste mensen, en zul je wel schatrijk zijn.

    Hoe bevalt je jacht, daar bij Griekenland, in het zonnetje? Raar dat je zoveel op deze site te vinden bent.
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

860,17 16:26
-5,19 -0,60%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links