Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street overwegend lager na Fed

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag overwegend met verliezen gesloten. De beslissingen van de Federal Reserve om geduldig te zijn met renteverhogingen en de balansafbouw te verlagen en op termijn zelfs te stoppen, zorgden tijdens de sessie wel korte tijd voor een impuls. Vooral omdat de centrale bank meer stappen zette dan voorzien. De dollar leverde fors in ten opzichte van de euro.

De Dow-Jonesindex sloot uiteindelijk 0,6 procent lager op 25.745,67 punten. De brede S&P 500 verloor 0,3 procent tot 2824,23 punten en technologiegraadmeter Nasdaq dikte 0,1 procent aan tot 7728,97 punten.

De Amerikaanse koepel van centrale banken zegt dit jaar de rente niet te zullen verhogen. Volgend jaar volgt naar verwachting maar één rentestap. Verder werd de groeiprognose voor de Amerikaanse economie neerwaarts bijgesteld. De voorzichtige aanpak van de Fed weerspiegelt de zorgen die leven over de tragere economische groei. Ook leven er twijfels over de lagere energieprijzen die invloed hebben op de inflatie.

FedEx

Bij de bedrijven verloor FedEx 3,5 procent. De pakketvervoerder voelt naar eigen zeggen de afzwakkende wereldwijde economische omstandigheden en handel en zei in het afgelopen kwartaal tegenvallende resultaten te hebben behaald. De winstverwachtingen voor het hele boekjaar werden opnieuw verlaagd.

Google-moeder Alphabet sloot 2 procent hoger ondanks weer een boete uit Brussel, dit keer van 1,5 miljard euro. Volgens de Europese Commissie heeft Google met zijn advertentiedienst AdSense misbruik gemaakt van zijn sterke marktpositie. Google kreeg eerder ook al miljardenboetes van Brussel vanwege andere overtredingen.

Ford

Automaker Ford verloor 2,2 procent. Het bedrijf beloofde honderden miljoenen dollars te investeren in een fabriek in Michigan. Levensmiddelenconcern General Mills won 2,2 procent. Het bedrijf achter merken als Cheerios, Bugles en Häagen-Dazs kwam met beter dan verwachte resultaten en een verhoging van de winstprognose.

De euro was 1,1351 dollar waard, tegen 1,1432 bij het slot van de Europese beurzen. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1,4 procent tot 59,83 dollar. Brent kostte 1,2 procent meer op 68,40 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links