Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fed voorzichtig vanwege onzekerheid

Fed voorzichtig vanwege onzekerheid

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De beleidsmakers bij de Federal Reserve hebben voor voorzichtigheid gekozen en wachten af hoe hun tot nu toe genomen rentestappen de economie beïnvloeden. Dat doen ze omdat er de nodige onzekerheden zijn in de economische verwachtingen, blijkt uit de notulen van de laatste vergadering van het Amerikaanse stelsel van centrale banken.

De risico's voor de Amerikaanse economie zitten vooral in het buitenland, zoals afnemende economische groei in Europa en China. Ook om die goed te kunnen beoordelen, besloten de centralebankiers tot een geduldige aanpak. Daarnaast speelt de volatiliteit op de financiële markten een rol.

Hoewel de Amerikaanse economie sterk blijft draaien, ging de inflatie in sommige metingen naar beneden. In andere metingen bleef de prijsstijging echter dicht bij de gewenste 2 procent. Dat zou duiden op nieuwe renteverhogingen, al zijn de beleidsbepalers het er nog niet over eens hoeveel dat er zouden moeten zijn. Wel willen ze vrijwel allemaal dat de Fed nog dit jaar stopt met het verkleinen van zijn balans.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links