Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Sterk derde kwartaal voor Philips'

'Sterk derde kwartaal voor Philips'

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Zorgtechnologiebedrijf Philips heeft een sterk derde kwartaal gedraaid. Dat laten analisten van ING weten. Wel vindt de bank de vooruitzichten voor 2021 aan de zwakke kant, waardoor de consensus voor het aangepaste bedrijfsresultaat mogelijk neerwaarts moet worden bijgesteld.

ING denkt verder dat het vierde kwartaal van dit jaar een stuk minder zal zijn dan de afgelopen periode. Al met al is daarom sprake van een gemengd beeld bij Philips, aldus de bank die een hold-advies met een koersdoel van 48 euro voor Philips hanteert.

Zakenbank Bernstein zegt het enigszins verrassend te vinden dat Philips vasthoudt aan zijn prognose voor een bescheiden vergelijkbare omzetgroei met een stabiele marge voor dit jaar, na het veel beter dan verwachte derde kwartaal. Ook Bernstein wijst op de zwakkere vooruitzichten voor volgend jaar.

Commerzbank (buy) spreekt van een uitstekend kwartaal voor Philips, met wat minder tegenwind van wisselkoerseffecten dan verwacht. De Duitse bank zegt vooral positief verrast te zijn door de goede gang van zaken bij de tak Connected Care, maar ook over de groei van de divisie Personal Health. Commerzbank vindt de vooruitzichten voor 2020 comfortabel en denkt dat die een beetje aan de conservatieve kant lijken te worden.

Citigroup zegt vooral het herstel bij Personal Health in ontwikkelde markten bemoedigend te vinden en wijst op de verbetering bij Image-Guided Therapy. De nieuwe doelstellingen voor de middellange termijn van Philips zijn volgens de Amerikaanse bank ambitieus maar haalbaar.

Vanwege een storing bij Euronext lag de beurshandel in Amsterdam een deel van de dag plat. Voor die storing steeg Philips 2,9 procent tot 42,69 euro.

Lees over dit aandeel ook

  1. 10 apr Saxo ziet beleggersvertrouwen dalen
  2. 29 jan Toch enkele lichtpuntjes zichtbaar bij veelgeplaagd Philips

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Philips Koninklijke

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Philips Koninklijke

18,895 18 apr
-0,045 -0,24%
Premium

Toch enkele lichtpuntjes zichtbaar bij veelgeplaagd Philips

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links