Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Amazon wil 3000 kassaloze supers'

SEATTLE (AFN) - Amazon zet naar verluidt hoog in met zijn supermarkten zonder kassa's. Persbureau Bloomberg meldt op basis van ingewijden dat de webwinkelreus er de komende jaren zo'n 3000 wil openen. Daarmee zou Amazon Go in korte tijd een van de grootste winkelketens in de Verenigde Staten worden. De onderneming zelf weigerde commentaar te geven op het bericht.

Nu heeft Amazon nog maar vier kassaloze filialen: drie in thuisstad Seattle en een in Chicago. Met sensoren en camera's registreren de winkels wat mensen meenemen en rekenen dat automatisch af via hun rekening bij Amazon. In de schappen zitten ook weegschalen, die controleren of iemand niet stiekem bijvoorbeeld een extra fles sinaasappelsap meepikt.

De laatste tijd richt Amazon zich steeds meer op de supermarktbranche. Vorig jaar nam het bedrijf in de VS al supermarktketen Whole Foods over. Amazon heeft inmiddels ook concurrentie op het kassaloze vlak. Standard Cognition, dat zich bezighoudt met kunstmatige intelligentie, heeft onlangs een kassaloze supermarkt geopend in San Francisco. Ook Microsoft werkt aan technologie daarvoor.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ahold Delhaize
Amazon.com

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. ton1234 19 september 2018 22:48
    op naar de nul werkgelegenheid...zelfrijdende troep...algorithmen die witte boorden verjagen...4 a 5 big brother bedrijven gerund door a.i. Echt toekomst voor onze kinderen...maar wie zijn straks klant van deze tech fascisten als we allemaal zonder job zitten? Of is er een tech fascistische agenda?
  2. forum rang 5 Blanco rolling 20 september 2018
    Ik koop nooit meer iets bij Amazon, klotezooi. 4 van de 5 keer auto onderdelen geleverd die vlgs hun systeem op mijn US wagen passen. Maar dat was dus niet waar. Terugsturen is onmogelijk vanwege de hoge verzendkosten. Importheffeingen etc ben je dan ook nog eens kwijt.
    Klantenservice uit de US doet natuurlijk geen moer. zijn aardig hoor, maar als het erop aankomt dat kosten terugbetaald moeten worden dan geven ze niet thuis.

    DUS>>>> nooit iets kopen bij Amazon. Als het mis is heb zit je met de rotzooi

    En zo zal het ook worden met die supermarkten. Niets nieuws trouwens, bij de Deka in Heemskerk kun je ook zelf scannen. Ik doe het niet. Ik ben toch niet gek om mijn eigen producten te scannen die ik ga kopen.
    Extra werk voor mij waar ik helemaal geen zin in heb.
    Dt is net zo als laten bezorgen van voedsel door Jumbo of AH. Verse waren, ik doe het nooit meer. Krijg je klotezooi, of beter gezegd zeker niet de beste producten die je anders zelf uitzoekt. Moet je thuis zijn om te wachten op de bezorger, kun je niet onder de douche, naar de WC en dan staat zo'n bezorger nog een beetje te pingelen voor een fooi.

    Terug naar Amazon. Ze betalen het personeel ook nog eens verschrikkelijk slecht. een NO NO
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. 27,140
    +0,67% +0,180
  2. Amazon.com 17 apr
    181,230
    -1,14% -2,090

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links