Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Verliesbeurt voor Wall Street

Verliesbeurt voor Wall Street

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse beurzen gingen donderdag met verliezen de handel uit. Beleggers op Wall Street reageerden op een grote stroom bedrijfsresultaten, waaronder die van eBay en Alcoa. Ook leken de handelszorgen weer wat op te spelen.

De Dow-Jonesindex sloot 0,5 procent lager op 25.064,50 punten. De brede S&P 500 leverde 0,4 procent in tot 2804,49 punten en techbeurs Nasdaq gaf ook 0,4 procent prijs, op 7825,30 punten.

President Donald Trump heeft hard uitgehaald naar de Europese Unie vanwege de recente boete tegen de Amerikaanse technologiegigant Google. ,,Ze profiteren echt van de VS, maar niet meer voor lang'', twitterde hij over Brussel. Daarnaast baarde Trump opzien door in een interview kritiek te uiten op de recente renteverhogingen door de Federal Reserve. De financiële markten verwerkten tevens de uitlatingen van de economische adviseur van het Witte Huis, Larry Kudlow, die stelde dat de handelsgesprekken tussen de VS en China zijn vastgelopen.

Alcoa

Aluminiumproducent Alcoa moest het flink ontgelden te midden van alle handelsperikelen. De spanningen waren voor het bedrijf aanleiding om de financiële verwachtingen te verlagen, waarna beleggers het aandeel meer dan 13 procent lager zetten.

Webwinkelbedrijf eBay ging dik 10 procent onderuit, ondanks dat het de afgelopen periode wel meer kopers naar zijn marktplaats wist te trekken. Dat leidde ook tot een hogere omzet en winst. Het bedrijf heeft zijn vooruitzichten voor de omzet in de rest van het jaar echter naar beneden bijgesteld.

American Express

Ook American Express stelde teleur. De creditcardmaatschappij leverde bijna 3 procent aan beurswaarde in. Andere ondernemingen die de boeken openden waren verfreus PPG, Domino's Pizza, sigarettenmaker Philip Morris en verzekeringsmaatschappij Travelers. Zij noteerden tot bijna 4 procent in de min. Techconcern IBM kreeg de handen van beleggers wel op elkaar, met een plus van ruim 3 procent.

De euro was 1,1638 dollar waard, tegen 1,1601 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen eerder op de dag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,9 procent tot 69,35 dollar. Brentolie kostte 0,5 procent minder en werd verhandeld voor 72,53 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links