Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wisselend beeld op beurzen

Wisselend beeld op beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten donderdag een wisselend beeld zien na de sterke koerswinsten een dag eerder. Beleggers kregen opnieuw een grote hoeveelheid bedrijfsresultaten voor de kiezen. Op het Damrak openden Unilever en Sligro de boeken. Galapagos kondigde een nieuwe samenwerking aan.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,3 procent in de plus op 569,68 punten. De MidKap daalde 0,3 procent tot 783,99 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt verloren 0,3 procent. Londen klom 0,2 procent.

Galapagos ging aan kop bij de hoofdfondsen met een winst van ruim 3 procent. De biotechnoloog en zijn Duitse branchegenoot MorphoSys gaan met farmaceut Novartis samenwerken aan het ontwikkelingsplan voor het antilichaam voor patiënten met eczeem. De deal levert de beide bedrijven een licentiebetaling van 95 miljoen euro op, en potentiële mijlpaalbetalingen.

Unilever

Unilever won 1,1 procent. De omzetgroei van het levensmiddelenconcern in het tweede kwartaal viel wat tegen. Vooral stakingen in Brazilië hadden een negatief effect op de opbrengsten. Voor het hele jaar houdt Unilever vast aan zijn verwachtingen.

Verlichtingsbedrijf Signify stond onderaan de AEX met een verlies van 1,9 procent.

Sligro

In de MidKap sloot Sligro de rij met een min van 4,4 procent. Het groothandelsbedrijf uit Veghel kende een trage start van het jaar en rekende op een iets sneller aantrekkende markt. Roestvrijstaalmaker Aperam (plus 2,5 procent) profiteerde van een adviesverhoging door UBS en voerde de stijgers aan.

SAP zakte 1,5 procent in Frankfurt ondanks een opwaartse bijstelling van de verwachtingen. De Duitse softwarefabrikant boekte in het tweede kwartaal fors meer omzet. Vooral de groei van de clouddiensten gaat in een sneller tempo dan eerder geraamd.

Olie

In Parijs won Alstom 0,5 procent na de resultaten van de Franse treinfabrikant. Het Franse reclamebedrijf Publicis, dat ook met cijfers kwam, kelderde ruim 7 procent. ABB klom 4,6 procent in Zürich na sterke resultaten van het Zwitserse energie- en automatiseringsconcern.

De euro was 1,1595 dollar waard, tegen 1,1640 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 1,1 procent tot 68,01 dollar. Brentolie kostte 1 procent minder en werd verhandeld voor 72,14 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links