Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese beurzen met winst weekeinde in

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag met winst het weekeinde ingegaan, net als de beurzen elders in Europa. Positieve geluiden aan het Chinees-Amerikaanse handelsfront deden het sentiment goed. China zou meer landbouwproducten uit de Verenigde Staten willen gaan kopen om zo te voldoen aan het voorlopige handelsakkoord met Washington. Ook was er optimisme over het economisch herstel van de coronacrisis.

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 0,9 procent hoger op 567,83 punten. De MidKap won 0,5 procent tot 758,66 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs dikten tot 1,1 procent aan.

Koplopers in de AEX waren biotechnoloog Galapagos en chipmachinebouwer ASML met plussen tot 3,8 procent. Prosus ging 0,2 procent omhoog. De techinvesteerder verwacht in het boekjaar dat eind maart afliep minder eenmalige baten te melden dan een jaar daarvoor. Dat zal de winst negatief beïnvloeden. Daar staat tegenover dat meerdere belangen, zoals het Chinese Tencent, goed presteerden en voor een positieve financiële bijdrage hebben gezorgd.

ING

ING leverde 3,4 procent in en behoorde tot de sterkste dalers in de hoofdindex. De bank heeft Steven van Rijswijk benoemd tot de nieuwe topman. Op dit moment is hij de eindverantwoordelijke voor risico-inschattingen binnen het bestuur van de financieel dienstverlener. Van Rijswijk volgt Ralph Hamers op, van wie eerder dit jaar bekend werd dat hij topman wordt van de Zwitserse bank UBS.

In de MidKap stond financieel dienstverlener Intertrust bij de winnaars met een plus van 4,4 procent dankzij een positief analistenrapport van Deutsche Bank. Kabel- en telecomconcern Altice Europe deed het ook goed met een stijging van 6 procent.

Wirecard

In Frankfurt zette Wirecard (min 35,3 procent) de koersval voort. Topman Markus Braun van de Duitse betalingsverwerker stapte op vanwege een mogelijke miljardenfraude. Accountantskantoor EY stelde aanwijzingen te zien voor fraude bij het bedrijf, met een gat in de financiën van bijna 2 miljard euro. Wirecard gaat aangifte doen en verklaarde dat het bedrijf mogelijk slachtoffer is van "gigantische oplichting". Een dag eerder zag het bedrijf al ruim 60 procent aan beurswaarde verdampen na uitstel van het jaarverslag over 2019.

De euro was 1,1190 dollar waard, tegen 1,1217 dollar op een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 2,5 procent duurder op 39,79 dollar. Brentolie steeg 2 procent in prijs tot 42,35 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 09:30 ASMI zorgt voor goede start AEX
  2. 08:15 AEX verwerkt cijferlawine goedgemutst en Musk kletst koers Tesla omhoog

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Patience 19 juni 2020 18:02
    Wat een gok casino is het geworden meer meldingen over corona virussen en de beurs blijft maar up up. Waarom naar beneden als het toch alleen maar blijft stijgen allemaal bangmakerij die lockdowns hadden nooit moeten komen. Wat zijn we ermee opgeschoten miljoenen armer geworden en miljoenen zonder werk. En de verhogingen die er nog gaan komen voor voor leef omstandigheden die zo meteen niet kunt betalen en dan nog eens miljoenen armer. Omdat het zogenaamd goed met de economie gaat.
  2. Rogier1 19 juni 2020 18:06
    ''China zou meer landbouwproducten uit de Verenigde Staten willen gaan kopen om zo te voldoen aan het voorlopige handelsakkoord met Washington.''

    Ze hebben dat boek van Bolton gelezen hoor, mis alleen nog de ''soja'' bonen in het verhaaltje hierboven.

    Plop plop plop de opgeblazen fake beurzen in galop.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

882,03 10:26
+7,24 +0,83%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links