Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

EU wacht op Brits uitstelplan voor brexit

BRUSSEL (AFN) - De EU-landen zijn in afwachting van een Brits verzoek voor uitstel van de brexit. ,,Zo’n aanvraag is echter alleen nuttig als de onzekere situatie niet langer voortduurt’’, zei EU-onderhandelaar Michel Barnier na overleg met de EU-ministers voor Europese Zaken in Brussel.

De belangrijkste vraag is of uitstel goedkeuring van het terugtrekkingsakkoord waarschijnlijker maakt, aldus de Fransman. Dat akkoord over de scheidingsvoorwaarden is al twee keer weggestemd door het Lagerhuis.

Of premier Theresa May nu een verzoek indient voor een kort of een lang uitstel, de vraag blijft waar dat voor wordt gebruikt en wat de reden is, aldus Barnier. ,,Afhankelijk daarvan kan worden gekeken naar de duur. En dan kijken we ook naar de gevolgen ervan.''

Lange verlenging

Uitstel zonder een goed plan gaat sowieso gepaard met kosten voor bedrijven én politieke kosten voor de EU, merkte Barnier op. De voordelen van uitstel moeten daartegen worden afgewogen, zei hij.

Een lange verlenging kan alleen als er iets nieuws op tafel komt, vervolgde Barnier, die vaststelde dat er nog tien dagen te gaan zijn tot de brexit op 29 maart. Hij maande Londen opnieuw tot haast, daarbij aantekenend dat de EU ook voorbereid is op een no-dealbrexit.

Een eventueel besluit over uitstel is aan de EU-regeringsleiders, die donderdag bijeenkomen in Brussel. Uit meerdere hoofdsteden is al gemeld dat een lang uitstel geen optie is als de Britten de kwestie daarmee alleen maar vooruitschuiven. De Roemeense minister George Ciamba, die het overleg van dinsdag voorzat, zei dat ,,opnieuw duidelijk is geworden dat de lidstaten schouder aan schouder staan''.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links