Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Hogere opening lonkt voor Wall Street'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan dinsdag naar verwachting voor een hogere opening. Beleggers zijn gespitst op de uitkomsten van de tweedaagse beleidsvergadering van de Federal Reserve die in Washington begint. Naar verwachting komt er geen aanpassing van de rente. Er wordt daarom vooral uitgekeken naar de toelichting van de koepel van centrale banken.

De Federal Reserve schoof tijdens zijn vorige beleidsvergadering in januari verdere renteverhogingen op de lange baan. Beleggers zijn benieuwd naar de uitleg van Fed-president Jerome Powell. En dan met name of hij ook nu weer een afwachtende toon zal aanslaan.

Verder blijven de handelsspanningen tussen de VS en China een rol spelen. Berichten dat de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese tegenhanger Xi Jinping elkaar niet voor juni zullen ontmoeten, drukten het gemoed van handelaren echter nauwelijks.

Elon Musk

China zou bovendien de gewraakte Boeing 737 MAX-vliegtuigen uit willen sluiten van de handelsdeal. Boeing blijft in de belangstelling staan vanwege dat vliegtuig, dat vrijwel wereldwijd aan de grond staat na twee crashes in enkele maanden. De vliegtuigmaker zou te veel invloed hebben gehad op de goedkeuring van de toestellen door de Amerikaanse luchtvaarttoezichthouder FAA.

Beurswaakhond SEC is niet van plan om Tesla-topman Elon Musk met zijn twittergedrag weg te laten komen. De toezichthouder weerlegde argumenten van Musk waarom een tweet over de aantallen auto's die Tesla dit jaar produceert geen overtreding zou zijn van de schikking tussen Musk en de SEC. Musk kwam eerder in opspraak om een tweet waarin hij hintte op een beursexit van Tesla.

Sainsbury

Ook is er overnamenieuws. Vastgoedreus Jones Lang LaSalle neemt kapitaalmarktdienstverlener HFF over voor 2 miljard dollar. De deal wordt in contanten en aandelen afgerond.

Verder kan Walmart weer op aandacht rekenen. De Britse supermarktketen Sainsbury belooft de prijzen te verlagen om alsnog goedkeuring te krijgen voor een overname van de Britse Walmart-dochter Asda. Eerder had de Britse mededingingsautoriteit CMA laten weten dat het moeilijk zou worden om concurrentiebezwaren te overwinnen.

De Dow-Jonesindex sloot maandag 0,3 procent hoger op 25.914,10 punten. De brede S&P 500 won 0,4 procent tot 2832,94 punten en technologiebeurs Nasdaq kreeg er 0,3 procent bij op 7714,48 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links