Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nikkei licht lager in afwachting Fed

TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is woensdag licht lager gesloten. Beleggers verwerkten de terugval in de olieprijzen en keken vooral uit naar het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed), dat later op de dag naar buiten komt. Daarnaast werd gewacht op de uitkomsten van de beleidsvergadering van de Bank of Japan, die voor donderdag op het programma staan.

De toonaangevende Nikkei in Tokio ging met een min van 0,2 procent de dag uit op 21.960,71 punten. Op macro-economisch vlak bleek dat de Japanse export in augustus voor de negende maand op rij is afgenomen. De daling was wel minder dan economen hadden voorzien. Vooral de uitvoer van auto's, auto-onderdelen en halfgeleiderproducten stond onder druk.

De Japanse oliebedrijven leverden een deel van de forse winsten van een dag eerder weer in. Volgens de Saudische energieminister zal de olieproductie van Saudi-Arabië eind september weer volledig hersteld zijn, na de droneaanvallen afgelopen weekend. Inpex zakte 4,2 procent en Japan Petroleum Exploration verloor 1 procent aan.

China

Sony daalde 2,2 procent. Het elektronicaconcern is niet van plan om gehoor te geven aan de oproep van de activistische aandeelhouder Daniel Loeb om zijn chipdivisie van de hand te doen. Volgens Sony is de halfgeleidertak nodig voor groei.

De beurs in Shanghai noteerde tussentijds 0,4 procent in de plus en de Hang Seng-index in Hongkong daalde 0,1 procent. De Chinese oliebedrijven PetroChina en CNOOC zakten 1,9 procent en 1,1 procent. De Kospi in Seoul dikte 0,4 procent aan. In Sydney verloor de All Ordinaries 0,2 procent. De Australische olieconcerns Santos en Woodside Petroleum daalden 1,5 procent en 2,7 procent.

Lees over dit aandeel ook

  1. 13 feb Japanse beurs stoomt omhoog
  2. 25 okt Japanse beurs test belangrijk vangnet

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TOKYO-Nikkei 225

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

TOKYO-Nikkei 225

37.068,35 08:20
-1.011,35 -2,66%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links