Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Verwachte daling IMCD is uitgebleven'

Gepubliceerd op 18 augustus 2020 13:05 | Views: 1.281

IMCD 17:35

104,65 +0,35 (+0,34%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Chemicaliëndistributeur IMCD is tegen de verwachting in met betere resultaten op de proppen gekomen. Dat concluderen kenners van ING in een reactie op de cijfers. De marktvorsers hielden rekening met een daling van de resultaten als gevolg van de crisis. Niets leek minder waar.

IMCD rapporteerde een groei van de brutowinst met 1,5 procent en een stijging van het bedrijfsresultaat met een tiende, geholpen door betere marges en een aanpassingen aan het portfolio. Dat gebeurde met name in de Verenigde Staten, aldus ING.

Autonoom was wel sprake van een licht lager resultaat. Verder viel de vrije kasstroom hoger uit, maar met 7 miljoen euro op een lager niveau dan voorzien. ING hield rekening met een lager werkkapitaal, wat niet het geval was.

De bankkenners bedrukten dat IMCD geen prognoses meldden, maar wel dat het bedrijf kansen ziet voor groei via overnames alsook op eigen kracht. Door de bank genomen is de handelsupdate volgens ING positief, waarbij de gevreesde coronaimpact is uitgebleven. Gelet op de hoge waardering van het aandeel IMCD meent ING dat er ook weinig ruimte is voor teleurstellingen. ING handhaaft zijn hold-advies met een koersdoel van 77,30 euro.

Bank Degroof Petercam verlaagde zijn beleggingsadvies voor IMCD van add naar hold. Het koersdoel wordt verhoogd naar 95 euro van 82 euro.

Het aandeel noteerde dinsdag omstreeks 15.25 1,1 procent lager op 89,94 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
IMCD 60% zegt verkopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare