Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Groei voor IMCD in onzekere crisistijd

Gepubliceerd op 18 augustus 2020 07:35 | Views: 2.162

IMCD 21 okt

103,25 -1,40 (-1,34%)

ROTTERDAM (AFN) - Chemicaliëndistributeur IMCD heeft de eerste helft van 2020 afgesloten met meer winst op een hogere omzet. De resultaten van de onderneming werden vooruitgeholpen door eerdere overnames. Topman Piet van der Slikke rept van sterke prestaties, maar wijst er tevens op dat de marktomstandigheden uitdagend blijven.

IMCD zag de omzet met 13 miljoen euro stijgen tot ruim 1,4 miljard euro. Het operationele resultaat steeg met 7 procent tot 131,4 miljoen euro. De onderliggende nettowinst was 90,2 miljoen euro, hetgeen een stijging met 6 procent op jaarbasis betekende.

Van der Slikke benadrukt dat het Rotterdamse bedrijf in het tweede kwartaal van het jaar zijn winstmarge heeft weten te verbeteren. Dat kwam vooral door sterke prestaties in Noord- en Zuid-Amerika en in Azië, Australië en Nieuw-Zeeland.

De onzekerheid over de duur van de crisis en de impact ervan op de wereldeconomie maakt het onmogelijk om op de korte termijn vooruitzichten te schetsen, aldus IMCD. Het bedrijf benadrukt dat de liquiditeitspositie robuust is, evenals de kapitaalstructuur. Daarmee is het bedrijf in staat om een lange periode van onzekerheid op te vangen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
IMCD 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare