Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Groei economie VS loopt tegen grenzen aan'

'Groei economie VS loopt tegen grenzen aan'

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse economie groeit nog wel, maar loopt soms tegen grenzen aan. Veel bedrijven hebben inmiddels moeite om personeel te vinden en dat hindert de groei, valt te lezen in het woensdag door de Federal Reserve gepubliceerde zogeheten Beige Book.

Ook maken veel producenten zich zorgen om de door president Donald Trump ingestelde importheffingen, waardoor prijzen van grondstoffen omhoog gaan.

Eerder op de dag stond Fed-president Jerome Powell voor de bankencommissie van het Huis van Afgevaardigden. Daar was hij ook kritisch over de gevolgen van de tarieven voor de economie. Powell zei toen tegen de volksvertegenwoordigers dat protectionisme slecht kan zijn voor de economische groei en lonen. ,,In algemene zin groeien landen die open staan voor handel sneller.''

Enquêtes

De studie over de stand van zaken in de Amerikaanse economie is samengesteld op basis van enquêtes door de regionale centrale banken. De gegevens zijn verzameld in juni en de eerste week van juli. Beleggers houden het Beige Book altijd sterk in de gaten omdat ze daaruit mogelijk een duidelijker beeld kunnen krijgen over de toekomst van het rentebeleid.

Er wordt rekening mee gehouden dat de Fed nog één of twee keer dit jaar een renteverhoging doorvoert.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links