Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Arcadis profiteert van Amerikaanse groei

Arcadis profiteert van Amerikaanse groei

AMSTERDAM (AFN) - Ingenieurs- en adviesbureau Arcadis heeft in de eerste drie maanden van dit jaar een hogere omzet behaald. Dat had het bedrijf met name te danken aan stevige groei op de Noord-Amerikaanse markt. Ook de winstgevendheid ging omhoog.

De omzet van Arcadis kwam uit op 628 miljoen euro, een stijging van 5 procent ten opzichte van de eerste drie maanden van vorig jaar. In de regio Amerika groeiden de opbrengsten van Arcadis het hardst, met 15 procent. Dat is een trend die al een tijdje gaande is, geeft topman Peter Oosterveer aan.

In Europa en het Midden-Oosten en in Azië waren er lichte dalingen. In Europa had dat te maken met minder werkdagen dan een kwartaal eerder. ,,Daar ben ik dus niet bezorgd over'', aldus Oosterveer, die aangeeft dat er in die regio wel meer opdrachten bij zijn gekomen. In het Verenigd Koninkrijk merkt Arcadis wel dat sommige klanten ,,wat weifelachtig'' zijn nu de onzekerheid rond de brexit blijft voortduren. Vooral de infrastructuurtak van de onderneming heeft daar last van.

Azië

In Azië had Arcadis het vorig jaar moeilijk en is daarom een reorganisatie ingezet. ,,Daar zien we de eerste resultaten van. Er is al een verbetering opgetreden'', aldus de bestuurder.

De winstmarge (ebita) steeg met een vol procentpunt tot 7,2 procent. Het operationele bedrijfsresultaat groeide met 10 procent tot 47 miljoen euro. Ook het netto werkkapitaal steeg naar 17,4 procent.

Verwachting

Arcadis heeft nog voor 2,1 miljard euro aan opdrachten op de plank liggen, ongeveer evenveel als een jaar geleden. Het intrekken van een contract voor de aanpak van het snelwegknooppunt bij Hoevelaken had geen invloed op de hoeveelheid werk op de plank. ,,We hadden voor de realisatiefase wel de verwachting dat we daar ook bij betrokken zouden zijn, maar er waren nog geen contracten getekend.''

Arcadis geeft geen verwachtingen voor het jaar, maar ziet de rest van het jaar zonnig in. ,,We zijn goed op weg. Afgezien van de brexit zien we geen verdere beren op de weg'', aldus Oosterveer.

Lees over dit aandeel ook

  1. 09 apr Arcadis aan de slag voor Brits waterbedrijf
  2. 04 apr Koersdoel gehaald: is Arcadis nog koopwaardig na +60%?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Arcadis

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Arcadis

59,300 14:48
+0,150 +0,25%
Premium

Koersdoel gehaald: is Arcadis nog koopwaardig na +60%?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links