Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hoofdindex Amsterdam noteert vlak

Hoofdindex Amsterdam noteert vlak

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond maandagmiddag vlak. Ook de andere Europese aandelenbeurzen bleven dicht bij huis. Op het Damrak ging ING omlaag na berichten over een onderzoek door justitie in Italië. Beleggers hielden verder de ontwikkelingen rond de brexit en de handelsstrijd tussen de Verenigde Staten en China in de gaten.

De hoofdindex op Beursplein 5 noteerde omstreeks 15.40 uur rond de slotstand van vrijdag op 552,18 punten. De MidKap won een fractie tot 776,00 punten. De hoofdindex in Parijs klom 0,1 procent en Frankfurt daalde 0,2 procent. Londen steeg 0,7 procent. Het Britse parlement stemt mogelijk uiterlijk dinsdag voor de derde keer over de brexitdeal van premier Theresa May.

ING leverde 1,6 procent aan beurswaarde in. Het Openbaar Ministerie in Milaan opent naar verluidt een onderzoek naar witwaspraktijken bij de Italiaanse tak van de bank. Een woordvoerder van ING in Nederland kon niet direct inhoudelijk reageren. Dit weekend werd al bekend dat ING in Italië op de vingers is getikt voor tekortkomingen bij het tegengaan van witwaspraktijken.

IMCD

Chemicaliëndistributeur IMCD was de grootse daler op zijn debuutdag in de AEX, na een adviesverlaging door de Britse bank HSBC. Het aandeel zakte 1,9 procent. Staalmaker ArcelorMittal profiteerde daarentegen van milieumaatregelen van de Chinese overheid bij een Chinese branchegenoot en was de sterkste stijger bij de hoofdfondsen met een winst van 2,6 procent.

Betaalbedrijf Adyen, dat net als IMCD promoveerde naar de AEX-index, won 1,5 procent na het nieuws dat de concurrenten Worldpay en FIS gaan fuseren. Met de deal is een bedrag gemoeid van 43 miljard dollar.

Deutsche Bank

In Frankfurt stonden Deutsche Bank en Commerzbank opnieuw in de schijnwerpers. Deutsche Bank (plus 4,4 procent) bevestigde met Commerzbank (plus 6,7 procent) in gesprek te zijn over een mogelijke fusie. Persbureau Bloomberg meldde daarnaast dat de Duitse verzekeraar Allianz (min 0,5 procent) een overname overweegt van de vermogensbeheertak van Deutsche Bank. DWS, dat een eigen notering heeft, dikte ruim 6 procent aan.

De euro was 1,1344 dollar waard, tegen 1,1317 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie steeg 0,8 procent in prijs tot 59,00 dollar. Brent werd 0,4 procent duurder op 67,45 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links