Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Opnieuw rode cijfers voor kaartenmaker AND

Opnieuw rode cijfers voor kaartenmaker AND

CAPELLE AAN DEN IJSSEL (AFN) - AND International Publishers heeft in de eerste helft van 2018 wederom rode cijfers geleden, op een flink lagere omzet. De kaartenmaker kampte met vertraging bij het realiseren van deals. Zo is de onderneming nog steeds met meerdere potentiële klanten in gesprek over kaartlicenties.

Onder de streep kwam het beursgenoteerde bedrijf 0,9 miljoen euro tekort, wat resulteerde in een verlies per aandeel van 0,25 euro. In heel 2017 ging al het eerste nettoverlies in de boeken sinds 2011. Over de eerste zes maanden kwam het resultaat toen uit op 0,8 miljoen euro negatief. De omzet zakte afgelopen halfjaar naar 0,5 miljoen euro, van 0,9 miljoen euro een jaar geleden.

Topman Hugo van der Linde benadrukt dat AND een bedrijf in transitie is. Nu is de onderneming nog steeds erg afhankelijk van grote en eenmalige deals. Tegelijkertijd wordt hard gewerkt aan de ontwikkeling van alternatieve businessmodellen en het vercommercialiseren van reeds ontwikkelde nieuwe producten.

Opkomende mogelijkheden

AND is positief ten aanzien van opkomende mogelijkheden binnen de huidige snel veranderende technologische en marktontwikkelingen, maar durft geen financiële verwachting over 2018 af te geven.

In juni kondigde het bedrijf aan zich voortaan op zijn werkzaamheden in Nederland te concentreren en de vestiging in India te sluiten. In Nederland wordt vooral gewerkt aan het geautomatiseerd updaten en verrijken van kaarten, terwijl in India voornamelijk handmatige updates plaatsvonden. De sluiting van de vestiging in India moet een jaarlijks structurele kostenbesparing opleveren van circa 690.000 euro.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links