Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Handelsstrijd drukt sentiment Wall Street'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan vrijdag naar verwachting lager openen. Het handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten blijft op de voorgrond. Deze keer is Peking de zijde die de druk opvoert. Volgens een commentaar in Chinese staatsmedia zijn de Amerikanen niet oprecht geïnteresseerd in de handelsgesprekken, waardoor verder praten misschien niet zinvol is.

De VS bederven volgens de Chinese berichten de sfeer van de handelsgesprekken. Beleggers werden juist onlangs gerustgesteld door berichten dat de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin op korte termijn naar Peking zou afreizen. De handelsperikelen zorgden voor een negatief analistenrapport over Apple. Het Amerikaanse uitstel van heffingen op auto's en auto-onderdelen uit Japan en de EU geeft mogelijk steun aan de handel.

De stemming op de financiële markten staat verder onder druk vanwege de brexitperikelen. De Britse oppositieleider Jeremy Corbyn heeft de stekker getrokken uit de onderhandelingen om een compromis voor brexit te vinden. Hiermee is de kans dat de brexitdeal van premier Theresa May wel een meerderheid in het parlement haalt, aanzienlijk kleiner geworden.

Handelsoorlog

Op het bedrijfsfront, zette fabrikant van landbouwmachines Deere een lager dan verwachte kwartaalwinst in de boeken en is niet langer "voorzichtig optimistisch" over de toekomst. Een van de oorzaken is dat de boeren grote aankopen vaker uit lijken te stellen mede vanwege de handelsoorlog.

Beursnieuweling Pinterest daalde fors in de voorbeurshandel. Het bedrijf achter het digitale prikbord kwam voor het eerst sinds zijn debuut op Wall Street naar buiten met cijfers. Die waren veel slechter dan verwacht.

Chinese koffie

Er was ook overnamenieuws. HP Enterprises (HPE) slokt de bouwer van supercomputers Cray op voor een bedrag van 1,3 miljard dollar. Cray is momenteel verliesmakend maar sleepte onlangs een groot contract binnen met de Amerikaanse overheid.

Verder handelt Luckin Coffee, de Chinese branchegenoot van Starbucks, voor het eerst op Wall Street. Het bedrijf dat in 2017 is opgericht en inmiddels op meer dan twee duizend locaties koffie aanbiedt, verkoopt zo'n 33 miljoen aandelen. De prijs is 17 dollar per aandeel.

De Dow-Jonesindex sloot donderdag 0,8 procent hoger op 25.862,68 punten. De brede S&P 500 steeg 0,9 procent tot 2876,32 punten en technologiebeurs Nasdaq won 1 procent tot 7898,05 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links