Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nikkei sluit nipt hoger na koersval

Nikkei sluit nipt hoger na koersval

TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is dinsdag nipt hoger gesloten na de recente zware verliezen. Beleggers trokken zich op aan de hoop dat de steunaankopen van de Japanse centrale bank, die maandag werden aangekondigd, en mogelijke belastingverlagingen door de Japanse regering, de aandelenmarkten enigszins zullen ondersteunen. Ook werd gelet op de Amerikaanse openingsindicatoren die na de koersdreun op Wall Street wijzen op een hoger begin voor de beurzen in New York.

De hoofdindex in Tokio, de Nikkei 225, sloot na een grillige handelssessie 0,1 procent in de plus op 17.011,53 punten. Een dag eerder bereikte de Nikkei nog het laagste niveau sinds november 2016. De Japanse minister van Economische Zaken Yasutoshi Nishimura verklaarde dat de regering verschillende steunmaatregelen overweegt, waaronder een verlaging van het btw-tarief, om de economische impact van de uitbraak van het nieuwe coronavirus te verzachten. In oktober vorig jaar schroefde Japan het btw-tarief nog op van 8 procent tot 10 procent. Bij de bedrijven was computerspelmaker Nintendo in trek, nu steeds meer Japanners thuis blijven vanwege de virusuitbraak.

De beursgraadmeter in Shanghai noteerde tussentijds 1 procent lager na een lichte stijging van het aantal nieuwe coronabesmettingen in China. In Hongkong bleef de Hang Seng-index vrijwel vlak en de Kospi in Seoul verloor 2,4 procent. De Australische All Ordinaries in Sydney klom 5,8 procent na de koersval van bijna 10 procent een dag eerder. In de Filipijnen werd de beurs tot nader order gesloten om de veiligheid van medewerkers en handelaren te kunnen garanderen vanwege de snelle verspreiding van het coronavirus.

Lees over dit aandeel ook

  1. 13 feb Japanse beurs stoomt omhoog
  2. 25 okt Japanse beurs test belangrijk vangnet

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TOKYO-Nikkei 225

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. tomansky 17 maart 2020 08:04
    Beurzen kunnen niet voor altijd blijven dalen, op een gegeven moment is de nieuwe situatie (corona) bekend en gaan mensen weer over naar de orde van de dag (aangepast).

    Corona is eng, nieuw, spannend, maar voor de hele wereld hetzelfde, we zitten allemaal in hetzelfde schuitje, 'aanpassen' en weer vooruit (voor zover dat gaat).
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

TOKYO-Nikkei 225

37.628,48 08:20
-831,60 -2,16%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links