Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Flow Traders voelt mindere marktcondities

Flow Traders voelt mindere marktcondities

AMSTERDAM (AFN) - Beursintermediair Flow Traders kampte het eerste kwartaal van het jaar duidelijk met mindere marktomstandigheden. Dat zorgde er onder meer voor dat het handelsinkomen van de onderneming fors lager uitviel in vergelijking met het zeer sterke eerste kwartaal van 2018.

Het handelsinkomen kwam uit op 63,1 miljoen euro. Een jaar eerder was dat nog 213,2 miljoen euro. Ook ten opzichte van het slotkwartaal van vorig jaar zakten de inkomsten. De handelsinkomsten in de laatste maanden van 2018 bedroegen 74,1 miljoen euro.

De mindere handelsinkomsten drukten ook op de winst. Die viel op jaarbasis 83 procent lager uit op 19,2 miljoen euro. Op kwartaalbasis werd ruim een kwart minder winst gemaakt. Flow Traders was in het voorbije kwartaal meer geld kwijt aan technologie en ook een boete van marktwaakhond AFM van 100.000 euro voor het te laat melden van sommige transacties drukte op het resultaat. Verder zorgde nieuwe boekhoudregels er voor dat de winst lager uitviel.

Risicodirecteur

De marge op het bedrijfsresultaat kwam in het eerste kwartaal van het jaar uit op 42 procent. Dat was een jaar eerder nog 63 procent en in het vierde kwartaal van 2018 werd een winstmarge van 46 procent behaald. Co-topman Dennis Dijkstra benadrukte dat Flow Traders mede door handelsdiversificatie een relatief sterk eerste kwartaal beleefde, gelet ook op de bredere markt.

Verder meldde Flow Traders dat Maarten van den Muijsenberg per 1 mei aan de slag gaat als risicodirecteur (global head of risk) van de onderneming. Op 18 april houdt Flow Traders een beleggers- en investeerdersdag (capital markets day) waar het partijen zal bijpraten over te voeren strategie. Het aandeel Flow Traders sloot maandag op 24,66 euro.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17 apr Oplopende VIX uitstekend nieuws voor Flow Traders
  2. 28 mrt AEX begint met record aan laatste handelsdag voor het paasweekend 1

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Flow Traders

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 am1993 16 april 2019 10:21
    Wat een raar/negatief artikel om de resultaten van Flow Traders over het 1e kwartaal 2019 te vergelijken met de sterke kwartalen (1e kwartaal 2018, hoge volatiliteit en een buitengewone bate van > 100 M en het 4e kwartaal 2018 (hoge volatiliteit). Beter was het geweest om te vergelijken met het 3e en 4e kwartaal 2018 (rust op de beurs net als in het 1e kwartaal 2019).
    Maar ja, gelukkig weten de echte kenners de resultaten te waarderen, gezien de koersstijging.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Flow Traders

20,040 17:08
+0,320 +1,62%
Premium

Oplopende VIX uitstekend nieuws voor Flow Traders

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links