Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Bombardier houdt samenwerking met Airbus tegen het licht

Gepubliceerd op 16 januari 2020 17:02 | Views: 1.527 | Onderwerpen: luchtvaart

AIRBUS 10 aug

71,73 +3,04 (+4,43%)

MONTREAL (AFN/BLOOMBERG) - De Canadese fabrikant van vliegtuigen en treinen Bombardier overweegt zich terug te trekken uit zijn samenwerkingsverband met Airbus. Dit omdat het gezamenlijke programma voor het maken van Airbus A220-toestellen veel extra kosten met zich mee brengt en het rendement daardoor onder druk komt te staan.

De Canadezen zitten, inclusief een belang van investeerder Investissement Québec, voor net iets meer dan 50 procent in de joint venture met het Europese airbus. De samenwerking startte een paar jaar terug. Toen werd besloten de Bombardier C Series-vliegtuigen te hernoemen tot Airbus A220.

Bombardier besteedde al miljarden dollars aan de ontwikkeling, het uitrusten met zuinige motoren, composietvleugels en groter dan gebruikelijke ramen. Het programma kampt evenwel met een productieachterstand van honderden vliegtuigen. Airbus heeft al aangekondigd dit jaar ook op een andere locatie A220s te gaan maken. Over eventuele afschrijvingen is nog niets bekend. Daarover geeft Bombardier later bij de publicatie van de jaarcijfers over 2019 meer informatie.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AIRBUS 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

luchtvaart

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AIRBUS SE

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare