Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Herstel techbedrijven op Wall Street

Herstel techbedrijven op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn donderdag met winsten de handel uitgegaan, na dagen met koersverliezen. Onder meer techbedrijven toonden herstel. Wall Street verwerkte tevens het kwartaalbericht van retailgigant Walmart.

De Dow-Jonesindex sloot 0,8 procent hoger op 25.289,27 punten. De brede S&P 500 won 1,1 procent tot 2730,20 punten en technologiegraadmeter Nasdaq eindigde 1,7 procent in de plus op 7259,03 punten. Amerikaanse beleggers lieten zich duidelijk niet van de wijs brengen door alle brexit-perikelen in Europa.

Zwaargewicht Apple, dat recent nog flinke klappen kreeg in New York, kreeg er 2,5 procent aan beurswaarde bij. Het techbedrijf heeft naar verluidt een samenwerkingsdeal gesloten om zelf films te laten maken, vergelijkbaar met wat Amazon en Netflix al doen.

Walmart

Winkelketen J.C. Penney, die met cijfers kwam, noteerde na een fors lagere opening, uiteindelijk bijna 12 procent hoger. De resultaten van fabrikant van netwerkapparatuur Cisco Systems werden door beleggers beloond met een koerssprong van 5,5 procent.

Dow-fonds Walmart schroefde het voorbije kwartaal zijn omzet op, geholpen door hogere verkopen op de Amerikaanse thuismarkt. De supermarktketen stelde ook zijn verwachtingen rond de aangepaste winst per aandeel naar boven bij. Maar beleggers lijken toch niet overtuigd. Het aandeel zakte 2 procent.

Facebook

Ook Tesla (plus 1,3 procent) wist de aandacht op zich gericht. Topman Elon Musk heeft via Twitter laten weten dat de maker van elektrische auto's diverse truckbedrijven heeft gekocht om alle logistiek rond zijn leveringen van de Model 3 beter te kunnen regelen.

Facebook sloot 0,3 procent lager, na berichten dat het via een Republikeins lobbybedrijf, genaamd Definers, heeft geprobeerd critici met nepnieuws in een kwaad daglicht te zetten. Dat zou gebeurd zijn om de aandacht af te leiden van de aanhoudende schandalen rond Facebook. Facebook ontkent de beschuldigingen en heeft laten weten dat de banden met Definers zijn stopgezet.

De euro was 1,1332 dollar waard, tegen 1,1330 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen eerder op de dag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,5 procent tot 56,53 dollar. Brentolie kostte 0,7 procent meer op 66,60 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Watermannetje2012 16 november 2018 07:50
    Scheiden is pijn lijden. Sowieso snap ik die Engelsen niet. Een harde Brexit betekent ook harde afspraken van de Europese kant. Je kunt niet zeggen, ik wil scheiden maar nog wel alle voordelen van de scheidende partner behouden. Overigens ben ik geen voorstander van de afscheiding van Groot-Brittannie van Europa. Met een tweede referendum terugdraaien?
  2. [verwijderd] 16 november 2018 13:57
    quote:

    Watermannetje2012 schreef op 16 november 2018 07:50:

    Scheiden is pijn lijden. Sowieso snap ik die Engelsen niet. Een harde Brexit betekent ook harde afspraken van de Europese kant. Je kunt niet zeggen, ik wil scheiden maar nog wel alle voordelen van de scheidende partner behouden. Overigens ben ik geen voorstander van de afscheiding van Groot-Brittannie van Europa. Met een tweede referendum terugdraaien?
    De EEG was opgericht voor 2 redenen
    controle op Duitsland dat het niet voor de derde keer een oorlog kon beginnen.
    De EEG weet n.l. precies hoeveel kolen en staal een land invoert, om eventueel een mega leger te maken.
    Tweede doel was onderlinge afspraken te maken over import tarieven.

    Inmiddels is de EEG uitgelopen op een E.U. met plannen een imperium op te richten.
    Alle wetten en regels worden gecoördineerd vanuit Brussel, een eigen leger die, ons van Rusland moet beschermen, en eventueel tegen de US.
    Inmiddels is Duitsland het meest dominante land geworden waartegen de EEG eigenlijk was opgericht.
    Engeland wil terug naar de EEG alleen vrije handel en geen staats bemoeienis vanuit Brussel
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links